Sirje Niitra • 24. august 2001 kell 11:10

Tulviste osaleb Valgevenes presidendi valmimiskampaanias

Isamaaliidu presidendikandidaat Peeter Tulviste on koos erakonna välissekretäri Jaanus Reisneri ja ja Tallinna abilinnapea Liisa Pakostaga täna Valgevenes.

Tulviste valimiskampaania pressiesindaja Meelis Niinepuu ütles, et Tulviste viibib Valgevenes sealse ühendatud opositsiooni kutsel, peab Valgevene tulevikku käsitleval konverentsil ettekande ja kohtub Valgevene opositsiooni presidendikandidaadiga.

Ühe Eesti tipp-poliitiku sõnul kogub Tulviste Valgevenes endale poliitilist kapitali, mida hiljem võimalik siinsetel presidendivalimistel ära kasutada. Niinepuu sõnul on aga see, et need kaks sündmust kokku langevad, puhas juhus. 'Eks igaüks võib seda tõlgendada nii nagu soovib,' leidis ta.

Valgevenes on presidendivalimised 9. septembril.

Tallinna linnavalitsuse sekretär ei osanud öelda, mida teeb Valgevenes abilinnapea Liisa Pakosta, öeldes, et töölähetusega tegu ei ole. 'Vist on isiklikes asjus,' lausus sekretär.

Hetkel kuum