• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viljandi trükikoja endise juhi ajal läks kaduma 17 miljonit krooni

  Viljandi trükikoja endise omaniku, aktsiaseltsi Trükiekspert Viljandi tegevjuhti kahtlustatakse selles, et ta pani kõrvale 17 miljonit krooni firma raha, kirjutab Sakala.

  Ligi kolm aastat tagasi pankrotti läinud trükikoja omaniku Trükiekspert Viljandi dokumente kontrollides on pankrotihalduritele selgeks saanud, et 17 miljonit krooni firma raha on kadunud.
  Pankrotihaldur Margo Normanni avalduse põhjal on raha kadumises kriminaalmenetlus alustatud Võrust pärit 42aastase Penno Paasi suhtes, kes töötas firma tegevjuhina 1996. aasta novembrist 1999. aasta märtsini.
  Trükiekspert Viljandi dokumentidest selgus, et firma olevat laenanud offshore-firmalt Kramer Kraus 6,8 miljonit krooni, müünud 1998. aastal 6,9 miljoni krooni eest trükikoja sisseseade osaühingule Esteban ja rentinud ruumid 25 aastaks osaühingule Nordan Trükk. Viimati nimetatud firma maksis viie aasta rendiraha, 3,3 miljonit krooni, ette.
  Kõik nimetatud summad sai Trükiekspert Viljandi väidetavalt sularahas. 'Selgituste järgi tundub, et raha oleks justkui kilekotiga kontorisse toodud ja siis kuhugi kadunud,' ütles pankrotihaldur Margo Normann.
  Penno Paas väidab, et need summad on füüsiliselt olemas olnud ja seejärel majandustegevuse käigus ära kulutatud. Kuhu raha kuluda võis, ta ei mäleta ja selle kohta käivad dokumendid olevat ära varastatud.
  Normanni andmetel on varguse kohta Tartus isegi kriminaalasi algatatud, kuid varastest pole midagi kuulda.
  Pankrotihaldur ei oska öelda, kas Paasi puhul on tegemist tankistiga. 'Ta osales reaalselt firma töös. Kui ta on tankist, siis on ta väga kindlameelne inimene,' lausus ta.
  Penno Paasi on iseloomustatud ka kui boheemlast, keda eriti ei huvitagi see, et talle on raske süüdistus esitatud.
  Viljandi trükikoja Kiir ostis 1994. aastal Viljandi linnavalitsuselt aktsiaselts Trükiekspert. Lepingu järgi pidi ta selle eest maksma viie aasta jooksul 3,6 miljonit krooni.
  Firma asutajad ja omanikud olid Tartust pärit eraisikud Silver Ploom ja Aivar Aben ning üle Eesti tegutsev aktsiaselts Magnum Grupp.
  Samal aastal läks trükikoda üle firmale Trükiekspert Viljandi ning raha linnale enam ei makstud. Linn teenis müügist 1,6 miljonit krooni ja alustas 1999. aastal firma vastu pankrotimenetlust.
  Mõne tegutsemisaasta jooksul vahetusid Trükiekspert Viljandi omanikud kolmel korral.
  Võimalik on skeem, et järelmaksu mitte tasunud mehed teenisid Viljandi trükikojaga kolm aastat raha ning koostasid seejärel sellise pankrotiskeemi, et saavad pankrotivara müügist saadud raha ka suures osas endale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Harju Elekter ja Hepsor aitasid Tallinna börsi plussi
Tallinna börs lõpetas päeva Baltikumi börsiindeksi langusele vaatamata tõusuga, millele aitasid kaasa Harju Elektri ja Hepsori aktsia kallinemine.
Tallinna börs lõpetas päeva Baltikumi börsiindeksi langusele vaatamata tõusuga, millele aitasid kaasa Harju Elektri ja Hepsori aktsia kallinemine.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Raadiohommikus: tehinguturul ja Ukrainas toimuv
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis tuleb juttu NATO idatiiva tugevdamisest, Eesti tehinguturul toimuvast sõja valguses ja sellest, mida arvab Ukraina ettevõtluse perspektiividest seal äsja äridelegatsiooni koosseisus käinud ettevõtja.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis tuleb juttu NATO idatiiva tugevdamisest, Eesti tehinguturul toimuvast sõja valguses ja sellest, mida arvab Ukraina ettevõtluse perspektiividest seal äsja äridelegatsiooni koosseisus käinud ettevõtja.
G7 riigid keelavad taas Kiievit rünnanud Venemaa kulla importimise
Maailma juhtivad tööstusriigid keelustavad Venemaa kulla importimise, et piirata sõda pidava Putini rahaallikaid. Samal ajal toibub Ukraina pealinn esimesest raketirünnakust üle mitme nädala.
Maailma juhtivad tööstusriigid keelustavad Venemaa kulla importimise, et piirata sõda pidava Putini rahaallikaid. Samal ajal toibub Ukraina pealinn esimesest raketirünnakust üle mitme nädala.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.