Juhtide seas võimutseb tulemustele suunatus

11. oktoober 2001, 08:05

19 tippärimeest osales selle aasta nelja kuu jooksul vabatahtlikult edukate juhtide uuringus, kus nende juhiomadusi ja kompetentsi arvestades koostati Eesti eduka juhi kompetentsimudel, kirjutab Eesti Päevaleht.

Uuringust selgub, et Eesti juhtide seas domineerib pigem eesmärgile ja tulemustele suunatud juhtimisstiil, mis aga erineb näiteks lääne juhtide mudelist, kus on kasutusel pigem suhteid ja inimesi väärtustav stiil.

?See ei tähenda loomulikult seda, et Eesti juhtidel see puuduks,? tunnistas uuringut tutvustanud konsultatsioonifirma Fontes konsultant Tõnis Arro. ?Edukad juhid saavutavad edukuse erinevate kompetentside kaudu,? lisas ta.

Tema sõnul iseloomustab Eesti edukat juhti eelkõige meeskonna juhtimise oskus, samuti mõjutamisoskus ning initsiatiiv.

Ka selgub uuringust, et tippjuhtide võimekus lahendada nii aritmeetilisi ning verbaalseid loogilise mõtlemise ülesandeid on keskmisest kõrgem.

Seda tõestab asjaolu, et erinevates Eesti ettevõtetes töötavate juhtide ja spetsialistide poolt lahendatud aritmeetilised ja verbaalsed ülesanded olid üldjuhul kehvema tulemusega, kui uuringust osavõtjatel.

Samas selgub uuringust, et üldiselt sarnanevad Eesti juhid oma lääne kolleegidega, kuna 82 protsenti sealsete juhtide poolt kasutatavatest juhtimisomadustest kasutavad ka siinsed juhid. Suurima erinevusena paistab aga silma see, et siinsed juhid ei kasuta oma meeskonna teiste liikmete arendamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing