Rakvere uus turg vanast viis korda väiksem

08. november 2001, 08:22

Rakvere kesklinna kujundus näeb ette küll kaunist promenaadi ja keskväljakut, kuid uuele avaturule jääb vanast turust ligi viis korda vähem ruumi, kirjutab Virumaa Teataja.

Rakvere turumüüjad on hädas - nad ju näevad, kuidas edeneb uue turuhoone ja selle esise jalakäijate promenaadi ehitus. Aga promenaadi ja uue turuhoone vahele jääv ruum on kitsuke, sinna ei mahu kindlasti suur osa praeguseid turumüüjaid.

Eriti on mures oma kaupa müüvad talunikud - juur- ja puuvilja ning muu talukauba turustajad.

Väikebussist omakasvatatud kapsaid müüv Tiiu Sats kurdab, et mis seal müümisest, niikuinii kõik ei mahu uuele turuväljakule ligigi.

?Kuidas ma oma väikebussiga seal manööverdan, ruumi pole müüjatelegi,? ütles Tiiu Sats. ?Üksteist aastat olen kapsakasvatamisega raha teeninud, kas nüüd tuleb müügivõimaluste puudumise pärast ära lõpetada??

Turuomanik Oleg Gross laiutab käsi ja ütleb, et tema ei saa midagi parata, et uus avaturg uue turuhoone ees nii väike tuleb - linna detailplaneering on selline. ?Kõik kiitsid selle planeeringu ju heaks,? tähendas ärimees.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing