Käibemaksuseaduse paragrahv 22 on vigane

11. detsember 2001, 14:38

Maksuameti kaudsete maksude talituse töötajad rõhutasid tänasel käibemaksuteemalisel seminaril, et uue käibemaksuseaduse paragrahv 22 lõige 6 on vigane. Paragrahv puudutab sisendkäibemaksu mahaarvamise tingimusi.

Selles lõikes seisab praegu:
Eestist soetatud kauba või saadud teenuse ja selle kohta väljastatud arve saamisel erinevatel maksustamisperioodidel arvatakse sisendkäibemaks maha maksustamisperioodil, mil kaup või teenus kätte saadi, tingimusel, et arve kauba või teenuse eest on väljastatud käesoleva seaduse § 28 lõikes 5 sätestatud tähtaja jooksul. Arve hilisema väljastamise korral arvatakse sisendkäibemaks maha maksustamisperioodil, mil arve kätte saadi.

Maksuameti töötajate sõnul peab viide olema järgmiselt:
... arve kauba või teenuse eest on väljastatud käesoleva seaduse § 28 lõikes 5 VÕI LÕIKES 6 sätestatud tähtaja jooksul...

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing