Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  2001. aasta tõi Äripäevale kohtuprotsessi

  Eesti Energia nõukogu liige Toomas Luman esitas novembri lõpus Tallinna linnakohtule Äripäeva vastu hagi, milles Luman palub kohtul kaitsta tema au ja väärikust. Lumanit ärritas 10. oktoobri Äripäeva juhtkiri ?Sõprade Käo, Lumani ja Oki monopolimängud?.
  Nimetatud juhtkirjaga soovis Äripäev juhtida avalikkuse tähelepanu ohtlikule arengule. Viimastel aastatel on poliitikud nimetanud erinevate riigiasutuste ning riigile või kohalikele omavalitsustele kuuluvatesse ettevõtetesse ettevõtlusorganisatsioonide esindajaid. Näiteks Eesti Energia nõukogusse kuuluvad Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ja Tööandjate Keskliidu juhatuse esimees Jüri Käo. Käo ja Luman on ka Suurettevõtjate Assotsiatsiooni liikmed ning mõlemad on Eesti Energia tegevjuhi Gunnar Oki head tuttavad.
  Äripäeva hinnangul on Lumani, Käo ja Oki hea läbisaamine üks põhjus, miks Eesti Energial on kerge oma järske hinnatõuse läbi suruda. Eesti suuremad ettevõtted on Eesti Energiale võrdväärsed partnerid ja neil on võimalik nõuda endale Eesti Energialt välja ka soodsamaid tariife. Samade suurettevõtete juhid figureerivad ka ettevõtlusorganisatsioonide eesotsas ning seetõttu suhtuvad Tööandjate Keskliit ja Kaubandus-Tööstuskoda aprillis eesootavasse hinnatõusu ükskõikselt.
  ?Erakapital ettevõtlusorganisatsioonide juhtfiguuride näol ja riigikapital Eesti Energia näol on loonud ohtliku liidu, mis kahjustab väikefirmade ja tarbijate huve,? kirjutas Äripäev oma 10. oktoobri juhtkirjas. Selle asemel, et oponeerida Eesti Energia taotletava järsu hinnatõusu vastu, on ettevõtlusorganisatsioonid tõmmanud hoopis pea õlgade vahele ja väldivad hinnatõusu üle avalikku diskuteerimist. Eesti Energia järsk hinnatõus halvendab siinset ettevõtluskeskkonda. Kulutused elektrile suurenevad järgmisel aastal kiiremas tempos kui inimeste sissetulek.
  Arvamustoimetus on ka varem oma juhtkirjas esitatud kriitiliste hinnangute pärast pidanud kohut käima. Kohtuvaidlus on aeganõudev ja pingeid tekitav protsess ning seetõttu on Äripäev üritanud kohtuskäimist vältida. Kohtuvaidluses Toomas Lumaniga on aga ka üks positiivne moment.
  Kindlasti aitab Lumani ja Äripäeva vaheline kohtuvaidlus hoida Eesti Energia hinnatõusu teemat pikka aega päevakajalise. Olen veendunud, et selle teema laialdasem käsitlemine paneb paljud erinevatesse ettevõtlusorganisatsioonidesse kuuluvad ettevõtjad kriitilisemalt mõtlema nende organisatsioonide eesotsas olevate inimeste tegevuse peale. Järgmisel aastal järsult suurenevad elektriarved on jaanalindu mängivate poliitikute ja mannetu energiaturu inspektsiooni kõrval ka ettevõtlusorganisatsioonide juhtide Käo ja Lumani töö või tegemata töö tulemus.
  karik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.