• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  2001. aasta tõi Äripäevale kohtuprotsessi

  Eesti Energia nõukogu liige Toomas Luman esitas novembri lõpus Tallinna linnakohtule Äripäeva vastu hagi, milles Luman palub kohtul kaitsta tema au ja väärikust. Lumanit ärritas 10. oktoobri Äripäeva juhtkiri ?Sõprade Käo, Lumani ja Oki monopolimängud?.
  Nimetatud juhtkirjaga soovis Äripäev juhtida avalikkuse tähelepanu ohtlikule arengule. Viimastel aastatel on poliitikud nimetanud erinevate riigiasutuste ning riigile või kohalikele omavalitsustele kuuluvatesse ettevõtetesse ettevõtlusorganisatsioonide esindajaid. Näiteks Eesti Energia nõukogusse kuuluvad Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ja Tööandjate Keskliidu juhatuse esimees Jüri Käo. Käo ja Luman on ka Suurettevõtjate Assotsiatsiooni liikmed ning mõlemad on Eesti Energia tegevjuhi Gunnar Oki head tuttavad.
  Äripäeva hinnangul on Lumani, Käo ja Oki hea läbisaamine üks põhjus, miks Eesti Energial on kerge oma järske hinnatõuse läbi suruda. Eesti suuremad ettevõtted on Eesti Energiale võrdväärsed partnerid ja neil on võimalik nõuda endale Eesti Energialt välja ka soodsamaid tariife. Samade suurettevõtete juhid figureerivad ka ettevõtlusorganisatsioonide eesotsas ning seetõttu suhtuvad Tööandjate Keskliit ja Kaubandus-Tööstuskoda aprillis eesootavasse hinnatõusu ükskõikselt.
  ?Erakapital ettevõtlusorganisatsioonide juhtfiguuride näol ja riigikapital Eesti Energia näol on loonud ohtliku liidu, mis kahjustab väikefirmade ja tarbijate huve,? kirjutas Äripäev oma 10. oktoobri juhtkirjas. Selle asemel, et oponeerida Eesti Energia taotletava järsu hinnatõusu vastu, on ettevõtlusorganisatsioonid tõmmanud hoopis pea õlgade vahele ja väldivad hinnatõusu üle avalikku diskuteerimist. Eesti Energia järsk hinnatõus halvendab siinset ettevõtluskeskkonda. Kulutused elektrile suurenevad järgmisel aastal kiiremas tempos kui inimeste sissetulek.
  Arvamustoimetus on ka varem oma juhtkirjas esitatud kriitiliste hinnangute pärast pidanud kohut käima. Kohtuvaidlus on aeganõudev ja pingeid tekitav protsess ning seetõttu on Äripäev üritanud kohtuskäimist vältida. Kohtuvaidluses Toomas Lumaniga on aga ka üks positiivne moment.
  Kindlasti aitab Lumani ja Äripäeva vaheline kohtuvaidlus hoida Eesti Energia hinnatõusu teemat pikka aega päevakajalise. Olen veendunud, et selle teema laialdasem käsitlemine paneb paljud erinevatesse ettevõtlusorganisatsioonidesse kuuluvad ettevõtjad kriitilisemalt mõtlema nende organisatsioonide eesotsas olevate inimeste tegevuse peale. Järgmisel aastal järsult suurenevad elektriarved on jaanalindu mängivate poliitikute ja mannetu energiaturu inspektsiooni kõrval ka ettevõtlusorganisatsioonide juhtide Käo ja Lumani töö või tegemata töö tulemus.
  karik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo Lextal partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo Lextal partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Intervjuu Prantsuse kaubandusministriga: Euroopa Liit peab tooma tööstused tagasi koju
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.