24. jaanuar 2002 kell 10:14

Tallinna politsei piirab varastatud asjade müügivõimalusi

Võrreldes ülemöödunud aastaga suurenes mullu Tallinnas salajaste varguste ning autodesse sissemurdmiste arv ligi 7%. Tõkestamaks selle kuriteoliigi kasvu on pealinna politseiprefektuuri käesoleva aasta üheks prioriteediks varastatud kaupade müügikettide paljastamine.

'Sellistel esemetel nagu autoraadiod ja mobiiltelefonid peab olema järelturg, et neid varastatakse. Piirates varastatud kaupade kokkuostu ja järelturgu, loodame seeläbi vähendada ka varguste arvu,' ütles Tallinna politseijuht Jüri Kasesalu eilsel linnavalitsuse istungil. Kasesalu hinnangul pannakse ligi kaks kolmandikku salajastest vargustest toime narkomaanide poolt.

Möödunud aastal pandi Tallinnas toime 18044 salajast vargust, millest avastati üksnes kümnendik ehk 1802 õiguserikkumist.

Narkootikumidega seotud kuritegusid pandi Tallinnas eelmise aasta 12 kuu jooksul toime 1383, mis teeb kuriteoliigi aastakasvuks 110,5%. Tallinna politseijuhi Jüri Kasesalu sõnul annab see tunnistust politseinike heast tööst. 'Narkokuritegudest reeglina politseisse teatama ei tulda, ning nende avastamine ja registreerimine on politseiametnike töö tulemus.'

2001. aastal pandi Tallinnas toime kokku 27182 kuritegu, millest politsei avastas 5333 ehk ligi viiendiku. Võrrelduna 2000. aastaga kasvas kuritegevus pealinnas keskmiselt 6,2%.

Hetkel kuum