Peep Sooman • 27. märts 2002 kell 13:01

Ühispank ründab Hansapanga turuosa firmalaenudes

Eesti Ühispank on suurendanud firmalaenude turuosa 39,6 protsendile, jäädes napilt veel Hansapangale alla, ka ettevõtete deposiite on pank suutnud aastaga jõudsalt kasvatada.

Eesti Ühispanga(EÜP) president Ain Hanschmidt sõnas, et möödunud aastaga võib rahul olla. Ühe põhjusena märkis ta suurt hüpet firmade teenindamises, mahuliselt kasvasid panga firmalaenud aastaga 16 protsenti ning firmadeposiidid 23 protsenti.

?Meil on firmalaenudes 40 protsendiline turuosa, Hansapangal on 42 protsenti,? sõnas ta. ?Eraisikute osas on aga meil vaja veel tööd teha,? ütles Hanschmidt. ?Kui vaadata üldse laenuportfelli kasvu, siis oli see meil kõrge.'

Hanschmidt lisas, et Eestis suudab Ühispank pakkuda Hansapangale konkurentsi, ent Balti riikides tegutseva grupina jäädakse Hansapangale selgelt alla. ?Meie eesmärk polegi Hansapangast mööda minna,? sõnas ta. Hanschmidt lausus, et ehkki panga strateegia on aastani 2005 paika pandud, ei soovi ta täpseid plaane avalikustada.

Hetkel kuum