Ülo Toomsalu • 23. aprill 2002 kell 7:10

Virumaa Teataja: Väike-Maarja jäätmetehas tekitab endiselt pingeid

Väike-Maarja vallavolikogus vastu võetud loomsete jäätmete käitlemise tehase detailplaneering tõi päevakorda umbusaldushääletuse volikogu esimehele.

Väike-Maarja volikogu viis liiget taotlesid aprilli alguses umbusalduse avaldamist volikogu esimehele Olev Liblikmannile, sest volikogu istungi protokolli kanti jäätmetehast puudutav vale hääletustulemus ja sellest tulenevalt ka vale otsus, kirjutab Virumaa Teataja.

Väike-Maarja volikogu liige Anne Urm ütles, et aprilli alguses esitas osa rahvaasemikke kolmel korral volikogule taotluse otsus tühistada. Volikogu juhatus olevat lubanud selle panna arutlusele järgmisel istungil, mis peetakse homme.

Läinud nädala kolmapäeval esitas Väike-Maarja volikogu aseesimees Mall Lepiksoo volikogule otsuse eelnõu jäätmetehase detailplaneeringu vastuvõtmise muutmiseks. ?Ma loodan, et see võetakse istungi päevakorda,? sõnas ta eile.

Eile Austria pealinnas Viinis olnud volikogu esimees Olev Liblikmann ütles, et eelnõu esitati liiga hilja, seda pole ükski komisjon arutanud ja homse istungi päevakorda eelnõu ei võeta. ?Aga umbusaldusavaldus on päevakorras,? märkis välismaal loomsete jäätmete käitlemisega tutvuv Liblikmann.

Anne Urm kurtis, et jäätmetehase otsuse muutmise ettepanekud põrkuvad tagasi põhjendusega, et need pole nõuetekohaselt vormistatud. ?Ei tea, kas nad umbusaldustki päevakorda võtsid,? kahtles ta.

Anne Urmi kinnitusel kaalub ta maavanema soovitust vaidlustada Väike-Maarja vallavolikogu otsus kohtus.

Hetkel kuum