Tõnu Tramm • 25. aprill 2002 kell 10:15

Kaskokindlustust saab 1. maist tasuda koos liisingumaksega

Kui siiani peab kaskokindlustuslepingut igal aastal pikendama, siis alates 1. maist on võimalus see intressivabalt liita igakuise liisingumaksega.

Tavaliselt sõlmitakse autokindlustuse leping üheks aastaks ja selle eest on võimalik tasuda nii ühekorraga, kahes osas pooleaastase vahega, kui ka kvartaalselt.

Liisingfirma kaudu vormistatud kindlustuslepingu maksed saab tavaliselt jagada veel igakuisteks osadeks, mis liidetakse eraldi liisingmaksetele. Mõlemal juhul tasub klient oma kindlustusmaksete ajatamise eest ka teatud intressi.

Alates maikuust pakuvad aga Ühispank ja Ühisliising sõiduki soetanud klientidele võimalust fikseerida ostu hetkel oma auto kindlustustingimused ning sõlmida nendel tingimustel kaskokindlustusleping kogu liisingperioodiks.

Kuni viieks aastaks sõlmitud kindlustuslepingu maksed jagatakse koos rendimaksetega igakuiselt tasutavateks osadeks, kusjuures soodsa kindlustustariifi järgi arvutatud maksetele ei lisandu ajatamise eest mingit intressi, kirjutab homse Äripäeva autorubriigis Union Kindlustusmaakleri maakler Leino Luik.

Hetkel kuum