30. august 2002 kell 15:04

Lasnamäel tõusevad korterite hinnad 10%

Lasnamäe tüüpkorterite hinnad tõusevad lähema aasta jooksul keskmiselt 10%, prognoosib Eri Kinnisvara.

Tööjõu jätkuva kallinemise ja sellest tuleneva remonttööde kallinemise tõttu muutuvad Lasnamäel nõutumaks juba remonditud või vähemalt elamiskõlblikud korterid, kirjutab Eri Kinnisvara hindamisekspert Oliver Makko esmaspäevase Äripäeva kinnisvararubriigis.

Põhjus, miks Lasnamäe on Tallinna korteriturul küllaltki madalalt hinnatud, peitub vähe arenenud infrastruktuuris, ühetaoliste korteritega paneelmajades, roheluse puudumises ning kõigest sellest tulenevas negatiivses maines.

Lasnamäe renoveerimata tüüpkorterite hinnad on olenevalt maja üldisest seisukorrast, korteri siseviimistlusest ja paiknemisest linnaosas keskmiselt 5000?6500 krooni ruutmeeter. Renoveeritud korterite hinnad jäävad vahemikku 6500?7500 krooni ruutmeeter.

Viimastel kuudel on paneelelamute korterite järele nõudlus vähenenud, mis viib ka hinnataseme mõningal määral alla.

Hetkel kuum