Sirje Niitra • 23. september 2002 kell 14:06

Kallas: ametiautode süsteem vajab muutmist

Peaminister Siim Kallas ütles käibemaksuseaduse muutmise kava kommenteerides, et ametiautode süsteem vajab muutmist.

<pilt#SiimKallas.jpg#Peaminister Siim Kallas.#150#176#0>Kallas ütles, et valitsus pole kasutusrendi käibemaksustamise projekti arutanud, samuti pole valitsuse päevakorras olnud ametiautode küsimust. 'Kuid kõigile on selge, et praegune ametiautode süsteem toimib valesti ja seda tuleks muuta,' lausus ta.

Küsimusele, kas kasutusrendi käibemaksu muudatus polnud arutusel juba tema rahandusministriks olemise ajal, vastas Kallas, et ta ei oska praegu selleteemalisi konkreetseid arutelusid esile tuua, kuid arusaam, et ametiautode süsteemiga on tõsised probleemid, on tema sõnul juba küllaltki vana.

Kallas lisas ka, et juhul kui selles osas midagi muudetakse, tuleks seda teha ettevõtjate endiga läbi rääkides.

Hetkel kuum