• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äriühingutelaenuintress langes järsult

  Äriühingutele antud kroonilaenude keskmine kaalutud intress langes Eesti Panga andmetel septembris kõigi aegade madalaimale tasemele, 6,97 protsendini. Võrreldes eelmise rekordmadala intressiga oli septembris intressimäära alanemine 0,26 protsendipunkti.
  Rekordmadalale, 7,3 protsendi tasemele langes ka eurodes antud eluasemelaenude keskmine intress. Võrreldes septembriga oli intressimäära langus 0,2 protsendipunkti.
  Eluasemelaenude kogujääk kasvas septembris 4,32 protsenti, 8,4 miljardi kroonini. Tarbimislaenude kogujääk ületas aga esmakordselt miljardi krooni piiri, ulatudes 1,027 miljardi kroonini. Tarbimislaenude kogujääk kasvas septembris 4,35 protsenti. Aastaga kasvas tarbimislaenude jääk 32 protsendi ehk 247 miljoni krooni võrra. Eluasemelaenude maht on aastaga kasvanud üle 50 ehk 2,9 miljardi krooni võrra.
  Kokku kasvas kommertspankade laenujääk septembris 1,2 võrra, 46,7 miljardi kroonini. Aastaga on koondportfell kasvanud 16 ehk 6,5 miljardi krooni võrra. Äriühingutele antud laenude kogujääk kasvas septembris 0,9, 19,2 miljardi kroonini. Aastane kasv oli 14 ehk 2,4 miljardit krooni. Seega on eestlased viimase aasta jooksul investeerinud peamiselt eluasemetesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Kriis ajas töötu Siiri Sisaski seenele: müüsin kontserditel salateid ja moose
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.