• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Virumaa teataja: Sahamehed näitasid suurtel teemasinatel oma oskusi

  Eile Rakveres peetud kutseoskuste võistlusele kogunes sahamehi-autojuhte üle kogu Eesti.

  Lääne-Viru teedevalitsuse hoovil korraldatud võistlusel oli kohal kolmteist võistkonda, kirjutab Virumaa Teataja.
  Lääne päritolu masinatega, see tähendab Sisudega, võisteldi eile üldse kolmandat korda. Vigursõidus hiilgas seekord Tartu Teedevalitsuse esindaja Aivar Johanson.
  Maanteeameti nõunik Raimo Unt rääkis, et on organisatsiooniliste muudatuste aeg, tuleva aasta algusest jääb Eestis tööle vaid kuus regionaalset teedevalitsust, sealhulgas üks keskusega Lääne-Virumaal Rakveres. Neile jääb õigus ka ise teehooldustöid teha. Mujal, näiteks Ida-Virumaal, läheb see erafirmade kätte.
  Seega võtsid esmakordselt mõõtu ka erafirmade võistkonnad Valgast, Järvast, Raplast ja mujalt. Kohal oli samuti Lääne-Virumaal teehooldustöid tegeva ASi Lajos esindus.
  Uut tehnikat ja tehnoloogiat kureeriv nõunik Raimo Unt lausus, et vigursõiduga imiteeritakse võimalikult praktilise töö lähedasi talviseid tingimusi ja tulevikus on kavas lausa teedele välja jõuda.
  Võistlusest osa võtnud Lääne-Viru teedevalitsuse Haljala piirkonna sahajuhi Valeri Suvorovi sõnul on tööd tehes kõige raskem jälgida teisi liiklejaid, just siin tuleb olla kõige tähelepanelikum.
  Nii üllatav kui see ka pole, arvestavad Suvorovi tähelepanekul lund lükkavat ja muid hooldustöid tegevat masinat kõige vähem just bussijuhid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.