24. jaanuar 2003 kell 10:17

Piimatootja: eelkõige peaks Hansapank huvituma piimatootjate heast käekäigust

ASi Saidafarm juht Juhan Särgava sõnul peaks Hansapank huvituma sellest, et pankrotistunud Rapla Dairy piimatootjad ei lõpetaks tegevust.

Hansapank on Rapla Dairy suuremaid võlausaldajaid, kellele on panditud suur osa ettevõtte varast. 'Pank peab mõistma, et kui Rapla Dairyst raha ootavad piimatootjad on tegevuse lõpetavad, pole pangal hiljem tehasega midagi teha,' ütles Särgava. 'Ilma piimatootjateta on see tehas vanaraud.'

Särgava sõnul on ka tema firmal Rapla Dairyst saada 116 000 krooni, kuid erinevalt paljudest teistest tootjatest, kellel pole piima kuskile müüa, töötleb Saidafarm selle ise kohupiimaks ja juustuks ning müüb maha. Rapla Dairyle on Saidafarm vahelduva eduga piima müünud mitu aastat. 'Haidary (Rapla Dairy juht - toim.) oli meid niimoodi harjutanud, et lubanud ikka raha ära maksta ja tavaliselt maksnud ka, kuigi pika aja pärast,' rääkis Särgava.

Särgava sõnul ei peaks nüüd riik kinni maksma Rapla Dairy pankrotti, vaid pigem peaks abi Rapla Dairyst rahata jäänud tootjatele regionaalse toetusena. 'Kui riik maksab selle pankroti kinni, siis mõne aja pärast ta enam ei jõua kõiki sarnaseid pankrotte enam kinni maksta,' sõnas Särgava. 'Küll aga peaks riik olema huvitatud, et elu maakohtades säiliks.'

Hetkel kuum