27. veebruar 2003 kell 12:14

Stockholmi börs miinuses, Ericssonile jäeti külge kõrge riskiga märge

Stockholmi börs oli OMX-indeksi näol kell 14 0,7 protsenti miinuses.

Schroder Salomon Smith Barney alandas Ericssoni aktsiasoovituse turutootlusest madalamaks varasema turutootlusega võrreldes. Aktsia hinnasiht tõmmati 7,50 Rootsi kroonilt 5,00 Rootsi kroonile, aktsiale jäeti külge kõrge riski märge.

Ericssoni aktsia <GR#US.ERICY> maksis 5,40 Rootsi krooni, olles 1,8 protsenti miinuses.

Maaklerite sõnul on ostjad jäänud ootama resolutsiooni, mis lahendaks US-Briti vastaseisu Iraagiga. Briti peaministri Tony Blairi sõnul lükatakse resolutsiooni edasi andmaks Saddamile viimast võimalust täita ÜRO resolutsiooni nr. 1441.

'Turg on praegu tõeliselt nõrk,' ütles üks maakler AFXile. 'Valitseb ostjate puudus. Kõik tahavad istuda ja oodata. Miks osta praegu? Võib kuluda nädalaid enne kui on märgata mingit progressi Iraagi teemal.'

Ta lisas: 'Loomulikult võib juhtuda, et me saame näha mõnda suurt ostjat nagu jaanuari lõpus, kuna hinnad on nii odavad, ja siis võib tulla ralli. Aga hetkel on turg tõesti nõrk.'

Hetkel kuum