Ülar Lauk • 23. september 2003 kell 14:01

Berezovski ostis maailma juhtivatesse ajalehtedesse Putini vastase reklaami

USA, Suurbritannia jt riikide juhivates ajalehtedes ilmusid reklaammaterjalid, mis kutsuvad USAd mitte usaldama Vladimir Putinit.

Kremli administratsiooniga elu ja surma peale võitleva suurärimehe Boriss Berezovski poolt kinnimakstud materjalid püüavad selgelt panna Putinit ebamugavasse olukorda enne tema USA visiiti, kus ta võtab osa ÜRO peaassamblee istungist ja kohtub Camp Davidis George Bushiga.

Avalik kiri kannab pealkirja 'Seitse küsimust George Bushile tema sõbra Vladimir Putini kohta'. Autorid süüdistavad Venemaa presidenti katses kehtestada kontroll parlamendi, kohtute ja vaba ajakirjaduse üle, demokraatia alustalade õõnestamises ja genotsiidi ignoreerimises T?et?eenias.

Reklaamile osteti ruum USA ajalehtedes The Washington Post, The New York Times, International Herald Tribune, The Wall Street Journal ja The Financial Times, briti The Times"is ja The Daily Telegrah"is, prantsuse Le Monde"is ja itaalia Corriere della Sera"s.

<#Newsru.com=http://www.newsru.com/world/23sep2003/wsj_.html>

Hetkel kuum