ÄP fototoimetus • 22. oktoober 2003 kell 22:00

SEB jahib osalust Ühispangas

Ühispank on huvitatud, et Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) omandaks üle kolmandiku Ühispangast neile suunatud emissiooni teel. Ühispanga nõukogu võib SEBile müüdava osaluse kohta teha otsuse lähema paari nädala jooksul. Ühispank võib SEBi kaasamisega teenida umbes 500 mln kr, millega suureneks panga omakapital 2,2 mld kroonini. Ühispanga lähima konkurendi Hansapanga omakapital kasvab pärast emissiooni Swedbankile ligi 4 miljardi kroonini.

SEB tegi Postimehe andmetel esmaspäeval Eesti Pangale avalduse üle 30 Ühispanga aktsiate omandamiseks. Seni pole Eesti Pank keeldunud Rootsi pankadele suurema osaluse taotlemise loa andmisest. SEBi infojuht Gunilla Wikman ei soovinud eile avalikustada panga plaane. Ühispanga asepresident Janek Mäggi ei kommenteerinud eile samuti Ühispanga võimalikke kõnelusi SEBiga.

Hetkeseis: SEB omab täna praktiliselt 100 Ühispangast, olles teinud väikeaktsionäridele hea pakkumise. Ühispank on tublisse kasumisse tõusnud. Ainult et väikeaktsionäridel ja börsil Ühispanga hea käekäiguga enam asja pole.

Autor: ÄP

Hetkel kuum