• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fiesta täht ? Gerhard Reichenbach

  Reichenbach esitab Eestis erilise kava, mida meie kitarriguru Heiki Mätliku sõnul võiks nimetada ?kitarrimuusika ajaloolisteks kontsertideks?. Kava esimeses pooles kõlab muusika soolokitarrile: Bachi ?Partiita?, Napoleon Coste kontsertrondo ja ?Kolm keldi rahvalauluseadet? ning Mikis Theodorakise ?Neli epitaafi?.
  Teises pooles esitab Gerhard Reichenbach kaks kitarrikontserti koos Pärnu Linnaorkestriga Jüri Alperteni juhatusel. Esiettekandele Eestis tuleb saksa helilooja Hans Werner Henze modernne kitarrikontsert ?Aeoolia harf?. Selle Edward Mörike poeesial põhineva teose idee on luua sedavõrd õhuline orkestratsioon, et akustiline kitarr võiks kõlada ilma võimenduseta. Helilooja maalib sügisesi ja talviseid looduspilte, renessansiajastu helikangaid ning laseb finaalis instrumentidel lõbusalt hullata.
  Kontserdi lõpus kõlab kitarrimuusika tähtteos, hispaania kultushelilooja Joaquin Rodrigo ?Concierto de Aranjuez? ? teos, mille keskmise osa meloodia on muusikaajaloo üks kaunimaid pärle.
  Rahvusvaheline kriitika peab Reichenbachi noorema põlvkonna üheks silmapaistvamaks ja põnevamaks kitarrivirtuoosiks. Eelmise aasta jooksul kutsuti teda soolokontsertidega enam kui neljakümnele suuremale rahvusvahelisele kitarrifestivalile. Esinemisele Eestis eelnes kontsert Berliini Filharmoonia saalis.
  Autor: Kersti Inno
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.