• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uuest aastast saab telefoninumbri teise võrku kaasa võtta

  Alates 1. jaanuarist on tarbijatel võimalik vahetada telefoniteenuse osutajat säilitades oma senise telefoninumbri, teatas majandusministeerium.

  Samuti saab säilitada oma telefoninumbri asukoha vahetamisel Eesti piires ning lisandub operaatori eelneva valiku võimalus. Uued võimalused teenuse tarbimisel soodustavad konkurentsi ja elavdavad telefoniteenuse turgu, oli kirjas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiteates.
  Näiteks kui Elioni klient soovib saada Unineti kliendiks säilitades oma olemasoleva telefoninumbri, peab Elion seda kliendile võimaldama. Selleks tuleb kliendil esitada avaldus uuele operaatorile üleminekuks tema võrku koos numbri säilitamisega. Uus operaator selgitab kliendi vastuvõtmise võimaluse, sõlmib lepingu endise operaatoriga ja lepib viimasega kokku kliendi ülemineku aja. Seejärel on kliendil võimalus lõpetada leping endise operaatoriga ja sõlmida see uue operaatoriga.
  Oluline on ka operaatori eelneva valiku võimalus. See tähendab, et tarbija määrab eelnevalt kindlaks soovitava telefoniteenuse osutaja ning ei pea edaspidi valima iga kõne ette operaatorkoodi.
  Näiteks kui tänane Elioni klient soovib kasutada Unineti telefoniteenust, ei pea ta enam iga kõne alustamisel valima ette Unineti operaatorkoodi 100, vaid programmeerib ise oma telefoni uuele operaatorkoodile vastava teenuse aktiveerimisega.
  Numbri säilitamine asukoha vahetamisel Eesti piires on võimalik tehniliste võimaluste olemasolul selle operaatori võrgus, kelle kliendiks teenuse tarbija parajasti on.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA tehnoloogiasektori futuurid suurelt miinuses
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Hotellide juhid: tõstame hinda, aga kedagi pole nagunii maksmas
Energiahindade tõus tabas majutusettevõtteid ajal, mil käivet niikuinii ei ole. Raskustes üksi jäänud hotellid ja majutusasutused on sunnitud hindu tõstma, kuid kliente on vähe ja lähikuudel pole neid ka oodata.
Energiahindade tõus tabas majutusettevõtteid ajal, mil käivet niikuinii ei ole. Raskustes üksi jäänud hotellid ja majutusasutused on sunnitud hindu tõstma, kuid kliente on vähe ja lähikuudel pole neid ka oodata.