PM: Põllumajandusülikool kaalub teaduskondadest loobumist

28. jaanuar 2004, 08:35

Põllumajandusülikool kavatseb jätta seniste teaduskondade ja instituutide asemel alles viis teadusvaldkondi koondavat instituudilaadset struktuuriüksust.

Rektor Alar Karise selgitusel on reform ajendatud põllumajandusülikooli liigsest killustatusest, mis pärsib nii õppe- kui ka teadustööd ja raiskab raha ning inimpotentsiaali. Kuus teaduskonda ja kaheksa instituuti, millest igaühel on oma ülemus - seda on Karise hinnangul liiga palju, kirjutab Postimees.

Uue struktuuri järgi hakkaks õppekavade koostamine käima instituutidest sõltumatult, see jääks õppekava loomise ja kaasajastamise komisjonide ülesandeks.

Praegu on õppekavade loomise initsiatiiv teaduskondadel ning nende huvid domineerivad tudengi ja ühiskonna huvide ees, mis tegelikult peaksid olema esmatähtsad, rääkis teadus- ja arendusosakonna juhataja Andi Pärn.

«Kui õppekava on valmis, vaadatakse, kas lektori saab oma ülikoolist või on mõistlik palgata ta naaberülikoolist või hoopis mõnest erafirmast,» sõnas Pärn. «Siis ei lähtuta sellest, et naabertoa kolleegil on väike koormus, las tema loeb.»

Reformiprojekt lähtub ülikooli mitu aastat tagasi valminud arengukavast, mille juhtmotiiv on õppe- ja teadustöö lähendamine ning seeläbi tudengitele parema hariduse andmine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing