Inno Tähismaa • 15. märts 2004 kell 13:39

Jüri Kaljundi Microlinkist: viga võis olla Hansapanga võrguseadmetes

IT firmas Microlink töötav andmeturbespetsialist Jüri Kaljundi ütles, et viga võis olla Hansapanga enda võrguseadmetes.

Kaljundi ütles, et seadmed võivad rikki minna ja nende vea tõttu võib kujuneda olukord, kus nad hakkavad üksteisele pakette saatma. See olukord sarnaneb olukorrale, kus panga aadressidele tehakse päringuid.

Samuti võib olla põhjus viimasel ajal levinud viirustes, mis saatsid elektronkirju laiali, lisas Kaljundi. Tema sõnul võib meiliserveri ummistus mõjutada ka veebiserveri tööd. Viimasel ajal on seoses meiliviirustega olnud probleemid just meiliserveritega.

Kolmas, aga vähem tõenäoline võimalus on see, et panga nimi kirjutati sisse mõnda viirusesse, mis siis pani tuhanded arvutid välismaal Hansapanga aadressil päringuid tegema.

Kaljundi sõnul on võimalus ka see, et panga kliendid tegid lihtsalt ühel ajal palju päringuid. Sama on aasta-aastalt juhtunud maksuameti serveriga 31. märtsil, kui inimesed täidavad ühel ajal elektroonilisi tuludeklaratsioone ja server ei pea koormusele vastu.

Hetkel kuum