27. aprill 2004 kell 6:55

Mai esimeses pooles ei saa välismaalase passi kiirkorras taotleda

Seoses tehnika ümberseadistamisega ei saa 1.-15. mail taotleda hallide kaantega välismaalaste passi kiirkorras ehk 2 päeva jooksul.

Kõik mai alguses laekunud välismaalaste passi taotlused menetletakse tavakorras 30 päeva jooksul.

Kodakondsus- ja Migratsiooniamet hakkab 1.maist Eestis elavatele välismaalastele välja andma uut Euroopa nõuetele vastavat elamisloa kleebist.

Välismaalase pass on reisidokument, mida vajatakse ainult välismaale sõitmiseks. Kõik käibel olevad välismaalaste passid kehtivad kuni neisse märgitud kehtivusaja lõpuni. Käesoleval aastal lõppeb ligi 20 000 välismaalaste passi kehtivus, tuleval aastal peab uut dokumenti taotlema ligi 100 000 välismaalast. Pärast passi kehtivusaja lõppu peab välismaalane taotlema ID-kaardi. Sellele on kantud ka tema elamisloa andmed. Välismaalase ID-kaarti ei saa kasutada reisidokumendina, ID-kaartiga reisimise õigus EL piirides on ainult Eesti kodanikel.

Hetkel kuum