PM: Atoneni umbusaldamine selgub sel nädalal

31. mai 2004, 08:19

Riigikogu opositsioonierakonnad arutavad täna, kas algatada riigisaladuse lekitamise kahtlusega majandusminister Meelis Atoneni suhtes umbusalduse avaldamine.

«Esmaspäeval tuleb fraktsioon kokku, siis arutame ja otsustame,» vastas parlamendi suurima opositsioonipartei Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp eile Postimehe küsimusele, kas Riigikogu hakkab sel nädalal arutama Atoneni umbusaldamist.

Ka sotsiaaldemokraatide meediajuht Olari Koppel ütles eile, et nende erakond ei ole Atoneni-juhtumis otsust langetanud. «Juhatus koguneb esmaspäeval, eks siis ole näha, mida teeme,» lausus ta.

Isamaaliitlane Mart Laargi hoidus ennustamast. «Äsja lõppes istungitevaba nädal, esmaspäeval saame Riigikogus taas kokku, siis vaatame,» lubas ta.

Laar meenutas aga parlamentaarset tava, mille järgi ministri umbusaldamise katse korral unustab võimuliit oma vastuolud ja asub üksmeelselt toetama opositsiooni tulle alla jäänud ministrit. Rahvaliidu, Reformierakonna ja Res Publica valitsusliidul on parlamendis 60 kohta, vastasrinnal aga 41.

Opositsioon sai ajendi arutada Atoneni umbusaldamist pärast seda, kui ülemöödunud nädalal jõudis avalikkuse ette, et majandusminister näitas Eesti Energia juhatuse esimehele Gunnar Okile teabeameti salajast õiendit, mis seadis kahtluse alla Oki suhtekorraldaja Meelis Kubitsa ja Vene suhtekorraldusfirma Niccolo M sidemeid.

Kaitsepolitsei, kes alustas kriminaalmenetlust, ootab Oki puhkuse lõppu, et ta tunnistajana üle kuulata. Kui Okk ütleb, et Atonen näitas talle riigisaladust, kaotab seadust rikkunud minister ametikoha ja saab karistada, nagu ka Okk, kes riigisaladusest teada saanuna sellest omakorda Kubitsale rääkis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing