Nokia uued telefonid

Kuldar Kullasepp 17. juuni 2004, 00:00

Soomes ning Singapuris paralleelselt toimunud Nokia Connectionil esitles telefonitootja mitmeid uusi mudeleid, mis peaksid aitama kauaaegsel mobiiltelefonide turuliidril parandada hääbuma hakanud positsiooni.

Uutest telefonidest kolm on klapiga, mis peaks tähelepanu pälvima näiteks seniste LG, Samsungi ning Siemensi telefonide kasutajate poolt.

Peale telefonide esitles Nokia ka Bluetooth- klaviatuuri, mis on meelepärane näiteks aktiivselt telefoni abil e-kirju saatvatele kasutajatele.

Müügile on neid telefone oodata aasta lõpus.

Klapiga ning parajalt pilkupüüdva disainiga Nokia 2650 on odava klassi telefon, mis on kahesageduslik ning levib ainult Euroopas. Põneva disainiga telefon on keskelt volditav (klapiga), peidab endas värvilist ekraani, MMSi ning Java tuge. Sissetulevast kõnest annavad märku ka väikesed vilkuvad tulukesed. Telefoni hinnapiiri avaldatud pole.

Uus n-ö smartphone-kategooriasse liigitatav klapiga Nokia 6260 on mõeldud eelkõige professionaalile, kes kasutab telefoni tööasjade ajamiseks. Telefoni abil on võimalik vaadata näiteks erinevaid dokumente ning presentatsioone. Loomulikult on telefonil VGA kaamera, Bluetooth, raadio, MP3 mängija ning palju muud

Sarnaselt LG, Samsungi ning Siemensi telefonidega saab uue Nokiaga kõnedele vastata vaid klappi avades. Telefoni avanenud klappi on võimalik väänata pea igas suunas.

SyncML võimaldab telefoni sünkroniseerida muude seadmetega. Suur ekraan võimaldab vaadata nii XHTMLi kui ka HTMLi netilehekülgi, kuulata helifaile. Mälumahtu saab suurendada MMC mälukaartidega. Kindlasti haarab tähelepanu suur ekraan ? 176×208 pikselit on märgatavalt suurem praegu levinud telefonide ekraanist. Telefoni hind jääb 400 euro (6240 krooni) piirimaile.

Klapiga Nokia 6170 peaks tähelepanu tekitama ka hinna osas ? planeeritav hind 250 eurot jääb napilt alla 4000 krooni piiri. Telefonil on kaks ekraani, pealmine 96×65 pikselit ning kuni 4096 värvi, avatuna on näha aga suurem ekraan, 128×160 pikselit ning kuni 65 536 värvi. Telefonil on ka VGA kaamera, mille abil võimalik teha nii fotosid kui ka salvestada videot. Telefon on kolmesageduslik, toetades nii Ameerika kui ka Euroopa ning Aasia võrke.

Nokia 6630 on nii 3G- kui ka GSM-võrgus töötav telefon, mis püüab tähelepanu ka 1,23megapikselise kaameraga. Kaameral on kuuekordne digitaalne suurendus ning sellega võib salvestada kuni ühe tunni pikkust videot. Fotosid on võimalik ilma lisajuhtmete ja -tarkvarata printida osa HP ning Kodaki printeritega.

Telefoni abil on võimalik kuulata ning vaadata helifailide stream?e (vooge) ? näiteks kuulata online-raadiot, selleks on kaasas RealOne?i pleier. Telefonil on ka MP3 tugi. Mälumahtu on võimalik suurendada MMC mälukaartide abiga. Samuti on telefonil Bluetoothi tugi ning seade töötab koos Nokia esitletud Bluetooth-klaviatuuriga.

Nokia 6630 prognoositud hind on umbes 500 eurot (7800 krooni).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing