EPL: Tallinn lasi Harjuoru tennisekompleksi erakätesse libiseda

28. juuli 2004, 09:03

Vabaduse väljaku detailplaneering võib lükkuda määramatusse tulevikku, kuna ametnike venitamise tõttu libisesid Kaarli puiestee tennisväljakud erakätesse.

Algul Kalevi spordiseltsile kuulunud Harjuoru tennisekompleksi omanikuks on linnaametnike venitamise ja ametiühingute keskliidu segase kinnisvaramüügi tõttu nüüd Abram Beinensonile ja Anatoli Kanajevile kuuluv firma Varamaa, kirjutab Eesti Päevaleht.

Esialgu oli Harjuoru tennisekompleks spordiselts Kalevi omand. ?Kuna aga Kalev kuulus kunagi Eesti Ametühingute Keskliitu, siis tekkis nende vahel pikk vaidlus Kalevi varade kuuluvuse üle,? seletas Kalevi peasekretär Rein-Vello Ojavere. Kompromiss oli 2000. aastal varade jagamine, mis tegi mõlemast osapoolest Harjuoru kompleksi omaniku.

Ametiühingute keskliidu nõukogu otsustas Kalevi initsiatiivil veebruaris maa-ala ostu eesõiguse ning seal asuvad hoone ja tribüünid avaliku pakkumiseta maha müüa.

21 miljoni krooniga ostis selle ära riiulifirma OÜ Arlanda Invest. Juba enne vara ülemineku notariaalselt kinnitamist müüs Arlanda Invest hoone väidetavalt 27,6 miljoniga Abram Beinensoni firmale Baltskan Kinnisvarapartnerid, kes müüs selle omakorda Beinensonile ja Anatoli Kanajevile kuuluvale firmale Varamaa.

Kuigi Beinenson on kinnitanud, et tema soovib ajada vaid maa-aluse parkla äri ning jätaks maapealse osa linna käsutusse, seab selline olukord niigi venima jäänud Vabaduse väljaku detailplaneeringu teostamise kahtluse alla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing