Tööandjate Keskliit: ühtne EL tulumaksubaas ei tohi vähendada maksukonkurentsi

19. august 2004, 16:22

Tööandjate Keskliit pooldab ühtse maksubaasi poole liikumist ELi piires, kuid peab oluliseks, et see ei kahjustataks liikmesriikide vahelist maksukonkurentsi.

Tööandjate Keskliidu tänase avalduse kohaselt peavad ühtlasi ettevõtjad vajalikuks, et maksubaasi definitsiooni lahti mõtestamisesse ja põhimõtete väljatöötamisse kaasataks poliitikute kõrvale enam spetsialiste ja ettevõtjaid.

'Ettevõtjate jaoks on eelkõige oluline kogu Euroopa konkurentsivõime ning maksubaaside unifitseerimist tuleb vaadata just selles võtmes. Lisaks maksudele mõjutavad majanduse arengut ka tööaja pikkus, tööturu paindlikkus, kvalifitseeritud tööjõu olemasolu, hästi väljaarendatud infrastruktuur, tööjõu maksud jms', ütles Tööandjate Keskliidu juhataja Tarmo Kriis.

Kriisi sõnul ei tohi maksubaaside ühtlustamine kaasa tuua maksumäärade miinimumstandardite kehtestamist. Riikidevaheline konkurents soodsama ettevõtluskeskkonna nimel on peaaegu ainuke hoob, mis sunnib valitsusi pingutama ja kulutusi kokku hoidma, märkis ta.

Tööandjate Keskliit esitab oma põhjaliku arvamuse rahandusministeeriumile lähipäevil ja loodab sellega arvestamist maksudebatis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing