24. september 2004 kell 10:34

Vedurimehed: meie streik laieneb

Eesti Vedurimeeste Ametiühingu (EVA) algatatud streik Eesti Raudteel jätkub ja laieneb, teatasid vedurimehed Ametühingute Keskliidu vahendusel.

EVA esimehe Heino Rüütli sõnul vähendas ettevõte eile õhtul reiside arvu. 'Tartu depoos keeldus õhtuses vahetuses graafikujärgsest tööst 11 veduribrigaadi, Tapal 15 brigaadi. Kui neile asendajaid ei leitud, toimusid vähem kui pooled plaanilistest vedudest.'

Eesti Raudtee on vedude korraldamises suurtes raskustes, sest streigi tõttu napib vedurimeeskondi. Pidevalt laekub Vedurimeeste ametiühingusse liitumisavaldusi nende poolt, kes soovivad streigiga ühineda.

'Eile saime teada, et tööandja pakkus neljale vedurimehele 60 kroonist tunnipalka ja kopsakaid preemiaid, et need nõustuksid üksinda sõitma,' teatas Heino Rüütel. 'Kogu see Piilupardi-kampaania seab aga liiklusohutuse suurde ohtu.'

EVA ja Ametiühingute Keskliit (EAKL) pöördusid eile Raudteeinspektsiooni ja Tööinspektsiooni poole palvega erilise tähelepanuga kontrollida töö- ja puhkeaja nõuetest kinnipidamist ning turvameetmete ja ohutuse tagamist.

Kokku jääb täna käigust ära 20 reisirongi.

Hetkel kuum