ÄP fototoimetus • 7. oktoober 2004 kell 22:00

Tallinna saabus kahe ninaga mees

Mõni päev tagasi avati Tallinnas eeldatavasti kassarekordeid lööv näitus, mille raames on võimalik esmakordselt Eestis näha Peterburist pärit haruldasi vahakujusid, kirjutas Äripäeva nädalalõpulisa Puhkepäev viis aastat tagasi.

Loodusmuuseumi saabunud kollektsiooni hulgas on näiteks vahakuju maailma kõige inetumast naisest, kellel oli koledast välimusest hoolimata mitmeid mehi. Pilkupüüdvalt kenad on siiami kaksikutest õed Hiltonid, kes sattusid ebahariliku välimuse tõttu meelelahutusärisse. Koos elanud õed surid ühel päeval külmetushaigusesse.

Mitmesuguseid küsimusi ja mõtteid tekitab kahe näoga Edvard Mordani vahakuju. Kummaline on tõsiasi, et haruldane mees nägi selja poole jääva näopoolega. Mordanil tegelikus elus just hästi ei läinud. Väärarenguga mees ei suutnud välja kannatada ühiskonna pilkeid ja avalikku survet ning sooritas 33aastaselt enesetapu.

Hetkeseis: vahakujud enam erilist furoori ei tekita.

Autor: ÄP

Hetkel kuum