• Jaga lugu:

  EPL: Trolli- ja bussiliinide konkursi korraldamine selgub jõuluks

  Tallinna linnavalitsuse komisjon selgitab, millistel tingimustel võiks panna konkursile bussi- ja trolliliinid.

  Veebruarist moodustatud ühistranspordiliinide avaliku konkursi tingimuste komisjon on käinud koos kolmel korral: aprillis, juunis ja augustis, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Endise abilinnapea Toomas Vitsuti juhitud ajutine komisjon töötab konkursipõhimõtted, etapid ja ajagraafiku ning ühissõiduki kvaliteedinõuded välja jõuludeks. Pärast seda määratakse liinid või liinigrupid, mis konkursile lähevad.
  Transpordi- ja keskkonnaameti juhataja Eno Saare sõnul on komisjon viimastel istungitel tegelnud peamiselt valikute kaardistamise, eri võimaluste plusside ja miinuste analüüsiga ning seadust puudutavate küsimustega.
  Eelkõige kätkeb liinide konkursile andmine Saare sõnul ohtu, et teeninduskvaliteet või -tase langeb, ehkki eesmärk on vastupidine. ?Eestis toimunud konkursside kogemusi arvestades võidakse põhjendamatult vähe pakkuda,? ennustas ameti juhataja.
  Ebaõnnestumist loodetakse vältida konkurssi põhjalikult ette valmistades. Lääneriikide kogemustele toetudes peaks Saare sõnul konkursi väljakuulutamisest kuni töö alustamiseni liinidel minema aega umbes 22 kuud. Heade ja halbade külgede võrdlus võib näidata, et otstarbekam on jätta liinid linna opereerida.
  Konkursi põhimõtteid nõuab ühistranspordi arengukava.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.