Tartu Õlletehas muudab oma nime

10. november 2004, 09:56

ASi Tartu Õlletehas uueks ärinimeks saab AS A. Le Coq Tartu Õlletehas.

Ettevõtte teatel on nimemuutuse eesmärk on seniste AS Tartu Õlletehase ja AS Ösel Foodsi koondumine ühtse ärinime A. Le Coq alla, mis toimub 2007. aastal. Sellega seoses muutub ka Baltikumi tasandil tegutseva holding-ettevõtte A. Le Coq nimi A. Le Coq Group?iks.

?Viimase aasta jooksul on ettevõttes toimunud olulisi arenguid - seoses Tartu Õlletehase ja Ösel Foods?i liitumisega sügisel 2003 oleme muutunud õlletootjast laia tooteportfelliga joogitootjaks. On oluline, et ka peale laienemist oleks organisatsioon terviklik ning ühtne nii seest- kui väljastpoolt vaadatuna. Sel eesmärgil tahame lähiaastate perspektiivis võtta kasutusele ärinime A. Le Coq, mis tähistaks kõiki meie Eesti ettevõtteid. Äriregistri reeglitest lähtudes ei saa me seda teha kohe, vaid etapiviisiliselt,? selgitas muutust A. Le Coq Group?i juhatuse esimees Tarmo Noop. ?A. Le Coq?i nime alla plaanime koonduda aastaks 2007, mil ettevõte tähistab ühtlasi oma 200. sünnipäeva,? lisas Noop.

Tarmo Noopi sõnul kasutatakse Tartu Õlletehasest rääkides juba mõnda aega paralleelselt nii A. Le Coq?i kui Tartu Õlletehase nime ja selline olukord tekitab liigset segadust, mille vältimine edaspidi on ka ärinimede muutmise üks eesmärke.

Ühtse ärinime alla koondumine kolme aasta perspektiivis tähendab Ösel Foods?i kui eraldi äriüksuse kaotamist. Selle ajani tegutseb Ösel Foods edasi oma nime all. Küll aga ühtlustatakse juba lähima poolaasta jooksul Tartus ja Ülenurmel asuvate tehaste ?nägu? ? visiitkaartidel, dokumentatsioonis ja mujal võetakse järk-järgult kasutusele A. Le Coq sümboolika.


Soome kontsernile Olvi Oy kuuluv A. Le Coq Group omab 100% A. Le Coq Tartu Õlletehase ja Ösel Foodsi; 96,06% Läti õlletehase Cesu Alus ja 83,07% Leedu õlletehase Ragutis AB aktsiatest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing