Uued internetiteenuse paketid on lisahüvedega

Alar Pardla 11. november 2004, 00:00

Uute pakettide näol on tegemist odavama kuumaksuga ühendustega. Pakettide eripärad teevad nende vahel valimise mõne kliendi jaoks raskeks, mõnele aga eriti lihtsaks tänu paketiga kaasnevatele lisahüvedele.

Elioni uued Kodulahenduse paketid on lihtsate nimedega Kodu1, Kodu2 ja Kodu3.

Kodu1 pakett on kolmest uuest paketist kõige soodsam ja selle püsiühendus kõige aeglasem ? maksab ainult 265 krooni kuus. Tootetingimusi uurides aga selgub, et kuigi tehniliselt on kliendil internetiga ADSL-püsiühendus, siis maksustatakse interneti kasutamist paketis Kodu1 minutipõhiselt ? samamoodi kui modemiga sisse helistades.

Kuumaksu sees on ka telefoniliini kuutasu ning 20 tundi interneti kasutamist. Kasutades internetti kuus rohkem kui 20 tundi, maksab klient minutis teenuse eest 10 senti.

Kindlasti on paketile Kodu1 oma kindel kasutajaskond olemas ? need kliendid, kes kasutavad vähe internetti ja/või kasutavad praegu interneti sissehelistamisteenust. Kiiruse vahe ADSLiga on tuntav, ning tugev müügiargument on kindlasti ka see, et ADSL-ühendusel puudub sissehelistamisel kehtiv kõnealustustasu.

Ka pakettidel Kodu2 ja Kodu3 on telefoniühenduse tasu kuumaksu sees, kuid minuteid siin enam ei loeta.

Kõigi kolmel paketil on huvitav lisaväärtus. Kui klient on nõus maksma kuus 30 krooni rohkem, siis saab ta teha tasuta Elioni võrgusiseseid kõnesid 20 tundi ühes kalendrikuus. Tasuta kõnesid ei saa siiski teha kogu aeg, vaid tööpäeviti ajavahemikus kell 19?7 ning nädalavahetuseti ja riiklikel pühadel ööpäevaringselt.

?Kodulahendus on näide ülemaailmsest arengusuunast, mille tulemusel telefonikõned muutuvad järjest enam seotuks võrguühenduse kindla kuutasuga ning minutitasude osa kahaneb, muutudes järjest väiksemaks,? lausus Elion Ettevõtted ASi juhatuse esimees Valdur Laid.

Ka Starmani uus pakett kannab nime Kodulahendus ning on kiiruse ja hinna poolest peaaegu identne Elioni Kodu2 pketiga ? hinnavahe on vaid 4 krooni. ?Sama hinnataseme juures pakume meie oma kliendile lisaboonusena ligi 70 kanalist koosnevat kaabeltelevisioonipaketti ning erinevalt Elionist on kõik Starmani võrgus võetud telefonikõned meie kliendile tasuta,? kommenteeris Starmani tegevdirektor Peeter Kern.

Siiski tasub kliendil endale interneti teenusepakkujat valides pidada silmas seda, et Elioni võrgus on telefoninumbreid, kuhu saab võrgusiseseid tasuta kõnesid teha, tunduvalt rohkem, kui Starmanil.

Teisest küljest jällegi on Starmani pakutavas paketis hinna sees olevad 70 tasuta taevakanalit omaette väärtus.

Kolmandaks teevad otsustamise veelgi raskemaks turul tegutsevad muud võimalikud internetiteenuse pakkujad.

Võimalikke variante tasub uurida suurtest firmadest nagu Uninet ja Tele2. Elionile kui ainsale maakohtades tegutsevale üle-eestilisele teenusepakkujale pakuvad maakohtades konkurentsi lokaalsed internetipakkujad.

Kodukasutajatel tasub ka konsulteerida naabrimehega. Hea läbisaamise ja tehnilise taiplikkuse korral on võimalik naabri olemasolevat internetiühendust kahe (või enama) arvuti vahel jagada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing