• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uued internetiteenuse paketid on lisahüvedega

  Uute pakettide näol on tegemist odavama kuumaksuga ühendustega. Pakettide eripärad teevad nende vahel valimise mõne kliendi jaoks raskeks, mõnele aga eriti lihtsaks tänu paketiga kaasnevatele lisahüvedele.
  Elioni uued Kodulahenduse paketid on lihtsate nimedega Kodu1, Kodu2 ja Kodu3.
  Kodu1 pakett on kolmest uuest paketist kõige soodsam ja selle püsiühendus kõige aeglasem ? maksab ainult 265 krooni kuus. Tootetingimusi uurides aga selgub, et kuigi tehniliselt on kliendil internetiga ADSL-püsiühendus, siis maksustatakse interneti kasutamist paketis Kodu1 minutipõhiselt ? samamoodi kui modemiga sisse helistades.
  Kuumaksu sees on ka telefoniliini kuutasu ning 20 tundi interneti kasutamist. Kasutades internetti kuus rohkem kui 20 tundi, maksab klient minutis teenuse eest 10 senti.
  Kindlasti on paketile Kodu1 oma kindel kasutajaskond olemas ? need kliendid, kes kasutavad vähe internetti ja/või kasutavad praegu interneti sissehelistamisteenust. Kiiruse vahe ADSLiga on tuntav, ning tugev müügiargument on kindlasti ka see, et ADSL-ühendusel puudub sissehelistamisel kehtiv kõnealustustasu.
  Ka pakettidel Kodu2 ja Kodu3 on telefoniühenduse tasu kuumaksu sees, kuid minuteid siin enam ei loeta.
  Kõigi kolmel paketil on huvitav lisaväärtus. Kui klient on nõus maksma kuus 30 krooni rohkem, siis saab ta teha tasuta Elioni võrgusiseseid kõnesid 20 tundi ühes kalendrikuus. Tasuta kõnesid ei saa siiski teha kogu aeg, vaid tööpäeviti ajavahemikus kell 19?7 ning nädalavahetuseti ja riiklikel pühadel ööpäevaringselt.
  ?Kodulahendus on näide ülemaailmsest arengusuunast, mille tulemusel telefonikõned muutuvad järjest enam seotuks võrguühenduse kindla kuutasuga ning minutitasude osa kahaneb, muutudes järjest väiksemaks,? lausus Elion Ettevõtted ASi juhatuse esimees Valdur Laid.
  Ka Starmani uus pakett kannab nime Kodulahendus ning on kiiruse ja hinna poolest peaaegu identne Elioni Kodu2 pketiga ? hinnavahe on vaid 4 krooni. ?Sama hinnataseme juures pakume meie oma kliendile lisaboonusena ligi 70 kanalist koosnevat kaabeltelevisioonipaketti ning erinevalt Elionist on kõik Starmani võrgus võetud telefonikõned meie kliendile tasuta,? kommenteeris Starmani tegevdirektor Peeter Kern.
  Siiski tasub kliendil endale interneti teenusepakkujat valides pidada silmas seda, et Elioni võrgus on telefoninumbreid, kuhu saab võrgusiseseid tasuta kõnesid teha, tunduvalt rohkem, kui Starmanil.
  Teisest küljest jällegi on Starmani pakutavas paketis hinna sees olevad 70 tasuta taevakanalit omaette väärtus.
  Kolmandaks teevad otsustamise veelgi raskemaks turul tegutsevad muud võimalikud internetiteenuse pakkujad.
  Võimalikke variante tasub uurida suurtest firmadest nagu Uninet ja Tele2. Elionile kui ainsale maakohtades tegutsevale üle-eestilisele teenusepakkujale pakuvad maakohtades konkurentsi lokaalsed internetipakkujad.
  Kodukasutajatel tasub ka konsulteerida naabrimehega. Hea läbisaamise ja tehnilise taiplikkuse korral on võimalik naabri olemasolevat internetiühendust kahe (või enama) arvuti vahel jagada.
  Autor: Alar Pardla
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ainult Dow Jones suutis nädalat alustada tõusuga
USA peamistest indeksitest vedas end üles poole ainult Dow, samas kui tehnoloogiasektor tiris allapoole nii Nasdaqi kui ka S&P 500 indeksit, vahendab Reuters.
USA peamistest indeksitest vedas end üles poole ainult Dow, samas kui tehnoloogiasektor tiris allapoole nii Nasdaqi kui ka S&P 500 indeksit, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sõõrumaa vaidlushimulisest Oliver Kruudast: nimetan seda sadomasoks
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.