SupraLaw annab konsultatsiooni Euroopa Liidu õiguses

Merike Lees 19. november 2004, 00:00

Kolm kuud tagasi Tallinnas Audentese ülikooli õigusosakonna ja advokaadibüroo Hedman Osborne Clarke Alliance koostöös asutatud riigiülese õiguse keskus jagab nõu kõigis ELi reguleeritavates õigusvaldkondades.

?Tegemist ei ole tavapärase õigusbürooga, kes esindab oma kliendi huve ja käib kohtus, me piiritleme oma tegevust arvamuse andjana,? ütles keskuse koordinaator Kari Käsper.

SupraLaw? poole võivad pöörduda kõik, kellel on probleeme ELi õiguse tõlgendamisega. Esimene tund konsultatsiooni on kliendile tasuta, kuna tegu on mittetulundusühinguga. Kui probleem on keerulisem ja vajab uurimist, on võimalik hinnas kokku leppida.

?Hind ei ole väga suur, seda ei anna kindlasti võrrelda advokaadibüroode tunnihindadega,? kinnitas Käsper.

SupraLaw on avaldanud oma arvamust Tallinna ühissõidukite piletisüsteemi kohta ja leidnud, et see ei lähe kokku mittediskrimineerimise põhimõttega ja takistab teenuste vaba liikumist. Teenuste vaba liikumine kui üks Euroopa Ühenduse põhivabadusi keelab teiste liikmesriikide kodanike diskrimineerimise võrreldes oma riigi kodanikega.

Võimaldades vaid Eesti isikutunnistuse omanikel soodsamalt kuupileteid osta, seab Tallinna linn Eesti elanikud paremasse olukorda võrreldes teiste Euroopa Liidu liikmesriikide kodanikega, kes Eestit külastades kuupileteid osta soovivad. Teenuste vabale liikumisele võib piiranguid seada vaid üldistes huvides, millele linn ei ole oma kavades viidanud.

Samuti on SupraLaw? eksperdid analüüsinud näitlejate alkoholireklaamides osalemise keeldu ja leidnud, et see läheb vastuollu sõnavabadusega. Nende hinnangul on kehtiva reklaamiseaduse koostamisel tähelepanuta jäetud asjaolu, et reklaam kui osa sõnavabadusest on kaitstud Euroopa inimõiguste konventsiooniga.

Konventsiooni järgi võib põhivabadusi piirata vaid siis, kui seda tehakse proportsionaalseid ja eesmärgipäraseid meetmeid kasutades.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing