• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SupraLaw annab konsultatsiooni Euroopa Liidu õiguses

  Kolm kuud tagasi Tallinnas Audentese ülikooli õigusosakonna ja advokaadibüroo Hedman Osborne Clarke Alliance koostöös asutatud riigiülese õiguse keskus jagab nõu kõigis ELi reguleeritavates õigusvaldkondades.
  ?Tegemist ei ole tavapärase õigusbürooga, kes esindab oma kliendi huve ja käib kohtus, me piiritleme oma tegevust arvamuse andjana,? ütles keskuse koordinaator Kari Käsper.
  SupraLaw? poole võivad pöörduda kõik, kellel on probleeme ELi õiguse tõlgendamisega. Esimene tund konsultatsiooni on kliendile tasuta, kuna tegu on mittetulundusühinguga. Kui probleem on keerulisem ja vajab uurimist, on võimalik hinnas kokku leppida.
  ?Hind ei ole väga suur, seda ei anna kindlasti võrrelda advokaadibüroode tunnihindadega,? kinnitas Käsper.
  SupraLaw on avaldanud oma arvamust Tallinna ühissõidukite piletisüsteemi kohta ja leidnud, et see ei lähe kokku mittediskrimineerimise põhimõttega ja takistab teenuste vaba liikumist. Teenuste vaba liikumine kui üks Euroopa Ühenduse põhivabadusi keelab teiste liikmesriikide kodanike diskrimineerimise võrreldes oma riigi kodanikega.
  Võimaldades vaid Eesti isikutunnistuse omanikel soodsamalt kuupileteid osta, seab Tallinna linn Eesti elanikud paremasse olukorda võrreldes teiste Euroopa Liidu liikmesriikide kodanikega, kes Eestit külastades kuupileteid osta soovivad. Teenuste vabale liikumisele võib piiranguid seada vaid üldistes huvides, millele linn ei ole oma kavades viidanud.
  Samuti on SupraLaw? eksperdid analüüsinud näitlejate alkoholireklaamides osalemise keeldu ja leidnud, et see läheb vastuollu sõnavabadusega. Nende hinnangul on kehtiva reklaamiseaduse koostamisel tähelepanuta jäetud asjaolu, et reklaam kui osa sõnavabadusest on kaitstud Euroopa inimõiguste konventsiooniga.
  Konventsiooni järgi võib põhivabadusi piirata vaid siis, kui seda tehakse proportsionaalseid ja eesmärgipäraseid meetmeid kasutades.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.