UPM-Kymmene lubab Euroopas märkimisväärset paberi hinna tõusu

22. november 2004, 09:53

Maailma suuruselt kolmas paberitootja UPM-Kymmene plaanib järgmisel aastal tõsta Euroopas märkimisväärselt paberi hinda, teatab uudisteagentuur Bloomberg.

UPM vajab hinnatõusu kasumi kasvatamiseks, sest paberivabrikud töötavad juba täiel võimsusel ning mahu kasvatamise ressursid on piiratud. ?Me oleme selles väga kindlad,? lausus uudisteagentuurile UPM-Kymmene tegevjuht Jussi Pesonen, ning ?kui me räägime märkimisväärselt, annab see hinnangu hinnatõusu suuruse kohta,? lisas Pesonen ehkki täpset numbrit ei soostunud ta andma?.

Kümneprotsendiline hinnatõus annab kontsernile, kelle paberit kasutavad ka ajakirjad Time ja Cosmopilitan, 310 miljonit eurot (4,8 miljardit krooni) maksueelset lisakasumit.

Helsingis asuva investeerimisfondi Tresor Investment Management aktsiatehingute juhi Petri Ukkola sõnul on hinnatõusu lubatud ka mitmeid kordi varem, aga seni pole lubatut ellu viidud. ?Seekord on neil see võimalus, aga mina pole selles nii kindel kui nemad,? lasus ta.

Möödunud aastal langes UPM-Kymmeneni kasum 368 miljoni euroni (5,8 miljardi kroonini), mis oli kolmas järjestikune kasumi kahanemise aasta alates 2000. aastast, mil kontsern teenis 1,37 miljardit eurot (21 miljardit krooni) kasumit. UMP Kymmene aktsiat katvast 14st analüütikust annavad seitse soovituse ?osta?, neli soovitab hoida ja kolme arvates on aktsiat mõistlikum müüa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing