• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa keskpank nõrgestas dollarit

  Venemaa keskpanga soov tõsta oma valuutareservides euro osakaalu tõstis eile euro USA dollari vastu järjekordse rekordtasemeni.
  ?Enamik meie reserve on dollaris, mis põhjustab meis muret,? ütles Venemaa aserahandusminister Aleksei Uljukajev Moskvas. ?Jälgides euro-dollari liikumise dünaamikat, oleme võtnud arutusele reservide struktuuri muutmise võimaluse.? Ühendriikide valuuta vajus eile pärastlõunal 1,3094 dollarini euro kohta (11,949 kroonile) ehk euroajaloo madalaima tasemeni. Viimase kvartaliga on euro dollari vastu tugevnenud 7%. ?Sõnum on üsna selge: võrreldes dollariga on euro rohkem eelistatud ja dollari jaoks on selle mõju negatiivne,? ütles Bloombergile Commerzbank AG valuutastrateeg Carsten Fritsch. IMFi andmeil langes dollari osakaal riikide valuutareservides 2003. aastal võrreldes 2001. aastaga 66,9 protsendilt 63,8 protsendini ning euro osakaal tõusis 16,7 protsendilt 19,7 protsendini. Venemaa välisvaluuta- ja kullavarud tõusid 12. novembril lõppenud nädalal uue rekordtasemeni, 113,1 mld dollarini. Keskpank hoiab umbes kolmandiku reserve eurodes ja ülejäänu peamiselt dollarites. Arvatakse, et järgmisena võib dollareid muude valuutade vastu välja vahetama hakata Hiina keskpank, mille reservide maht kasvas septembris 514,5 mld dollarini. Kulda arvestamata peaks see Bloombergi andmeil moodustama 15% maailma valuutareservidest.
  ?Keskpangad on muutumas professionaalseteks fondivalitsejateks, kes tahavad oma tulu maksimeerida,? ütles Citigroupi valuutastrateeg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.