• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa keskpank nõrgestas dollarit

  Venemaa keskpanga soov tõsta oma valuutareservides euro osakaalu tõstis eile euro USA dollari vastu järjekordse rekordtasemeni.
  ?Enamik meie reserve on dollaris, mis põhjustab meis muret,? ütles Venemaa aserahandusminister Aleksei Uljukajev Moskvas. ?Jälgides euro-dollari liikumise dünaamikat, oleme võtnud arutusele reservide struktuuri muutmise võimaluse.? Ühendriikide valuuta vajus eile pärastlõunal 1,3094 dollarini euro kohta (11,949 kroonile) ehk euroajaloo madalaima tasemeni. Viimase kvartaliga on euro dollari vastu tugevnenud 7%. ?Sõnum on üsna selge: võrreldes dollariga on euro rohkem eelistatud ja dollari jaoks on selle mõju negatiivne,? ütles Bloombergile Commerzbank AG valuutastrateeg Carsten Fritsch. IMFi andmeil langes dollari osakaal riikide valuutareservides 2003. aastal võrreldes 2001. aastaga 66,9 protsendilt 63,8 protsendini ning euro osakaal tõusis 16,7 protsendilt 19,7 protsendini. Venemaa välisvaluuta- ja kullavarud tõusid 12. novembril lõppenud nädalal uue rekordtasemeni, 113,1 mld dollarini. Keskpank hoiab umbes kolmandiku reserve eurodes ja ülejäänu peamiselt dollarites. Arvatakse, et järgmisena võib dollareid muude valuutade vastu välja vahetama hakata Hiina keskpank, mille reservide maht kasvas septembris 514,5 mld dollarini. Kulda arvestamata peaks see Bloombergi andmeil moodustama 15% maailma valuutareservidest.
  ?Keskpangad on muutumas professionaalseteks fondivalitsejateks, kes tahavad oma tulu maksimeerida,? ütles Citigroupi valuutastrateeg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.