Eesti Raudtee: Spacecomi süüdistused on alusetud

29. november 2004, 14:14

Eesti Raudtee lükkab saadetud pressiteates ümber Spacecomi süüdistused. Järgneb pressiteade:

'Teadlikult aetakse segamini põhjus ja tagajärg ning seeläbi püütakse jätta muljet, justkui Eesti Raudtee avaldaks survet Spacecomile. Vaatamata sõlmitud lepingule on Ossinovski asunud ühepoolselt lepinguvälise tegevuse kaudu kehtestuskorras sisuliselt muutma lepingut talle sobival viisil, kasutades seejuures demagoogiliselt kõigile inimestele nii südamelähedast konkurentsiretoorikat, samas ignoreerides sedasama õiguskorda, mida ta väidetavasti kaitseb. Seetõttu tekib hoopis Eesti Raudteel vajadus õigusrahu järele, mida Spacecom rikub,' ütles Eesti Raudtee arendusjuht Raivo Vare.

Eesti Raudtee, lähtudes heausksest eeldusest, et mõlemad osapooled peavad oma lepingujärgseid kohustusi täitma, käitus antud olukorras selgelt lepingujärgselt.

Spacecomil on õigus vedada ööpäevas 6 rongi - 2 rongi Narvast Maardusse, 2 rongi Narvast Muugale ning 2 rongi Petserist Maardusse. Reede õhtul soovis Spacecom suunata 2 rongi Narvast Maardusse, 2 rongi Petserist Maardusse ning tervelt 4 rongi Narvast Muugale, ületades seega lepingust tulenevat lubatud veomahtu märkimisväärselt. Eesti Raudtee korraldas seejärel kahe rongi veo Muugale lepingujärgselt oma brigaadidega.

16. novembril vahendas Äripäev Spacecomi esindava vandeadvokaadi Marti Hääle sõnu: 'Tänaseni ei ole Spacecomil Eesti Raudteega kokkulepet kasutustasu osas, ka ei ole kasutustasu määratud raudteeseaduses selleks ettenähtud korras.'

Spacecom on üks kolmest Venemaa firmast, mis taotlevad pea kahte kolmandikku raudtee läbilaskevõimest. Eesti Raudteele tähendaks nende taotluste läbiminemine ligi neljakordset veomahtude vähenemist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing