Klaasplokid ? laiade võimalustega, õhuline ja põnev sisustusmaterjal

Ahto Vahter 03. detsember 2004, 00:00

Klaasplokke valmistatakse väga mitmetes erinevates värvitoonides ja mustrites, leidub nii mati kui ka seest peegelviimistlusega klaasplokke, nii marmorit imiteerivaid kui ka spetsiaalseid põrandaplokke. Samuti nurgaplokke nii kandilise kui ka ümara nurgaga, mis lasevad isegi kõige nõudlikuma siseviimistlusprojekti teostada.

Võimalik on nii kaarseinte, kui klaasvahelagede ehitamine. Mõne üksiku klaasploki lisamine vaheseintesse võib ruumi tuua lisaks valgusele ka palju värvikirevust.

Põhilisteks klaasplokitootjateks, keda ka siinmail kohtab, on Vitrabloki (T?ehhi) ja Vetroarredo (Itaalia) tehased.

Klaasplokitehaste esindamise- ja maaletoomisega tegeleva ettevõtte, ASi Vipex tootejuhi Rünno Pärteli sõnul on klaasplokkide nõudlus ja populaarsus Eestis viimastel aastatel kordades kasvanud.

?Klaasplokkide (ja üldse klaasitoodete) populaarsus tõuseb kogu maailmas, erandiks pole ka Eesti,? räägib Pärtel.

Toote veidi kallimat hinnaklassi kommenteerib spetsialist järgmiselt: ?Odavama klaasploki saab osta ehitusmaterjalide kauplustest ligikaudu 45 krooni eest. Hinnad on loomulikult kõrgemad kui kipsist, villast või karkassist ehitatud vaheseintel, kuid see-eest on tulemus tavapärasest põnevalt erinev.?

Klaasplokid on leidnud kasutamist nii eramajade kui ka korterelamute ehitamisel. Samuti on hakanud arhitektid ja sisekujundajad kasutama klaasplokke viimasel ajal hulgaliselt büroode, kaubanduskeskuste ja muude ühiskondlike hoonete sisekujunduses.

?Klaasplokkide suur ilmastikukindlus ja väike soojajuhtivus võimaldab neid kasutada ka välisseintes, näiteks kujunduselemendina fassaadide kujundamisel ja avatäidetena,? leiab Pärtel.

?Klaasplokid on väga dekoratiivsed sisekujundusliku elemendina ka väikeses koguses kasutamisel,? leiab Rünno Pärtel. ?Samuti võimaldab see, et klaasplokid vahendavad põnevalt valgust kasutada neid näiteks valgusseinana. Ka materjali heliisolatsiooni tähtsust ei tasu alahinnata. Tänapäeval on seda vaja paljudel aladel ja paljudes paikades.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing