• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Klaasplokid ? laiade võimalustega, õhuline ja põnev sisustusmaterjal

  Klaasplokke valmistatakse väga mitmetes erinevates värvitoonides ja mustrites, leidub nii mati kui ka seest peegelviimistlusega klaasplokke, nii marmorit imiteerivaid kui ka spetsiaalseid põrandaplokke. Samuti nurgaplokke nii kandilise kui ka ümara nurgaga, mis lasevad isegi kõige nõudlikuma siseviimistlusprojekti teostada.
  Võimalik on nii kaarseinte, kui klaasvahelagede ehitamine. Mõne üksiku klaasploki lisamine vaheseintesse võib ruumi tuua lisaks valgusele ka palju värvikirevust.
  Põhilisteks klaasplokitootjateks, keda ka siinmail kohtab, on Vitrabloki (T?ehhi) ja Vetroarredo (Itaalia) tehased.
  Klaasplokitehaste esindamise- ja maaletoomisega tegeleva ettevõtte, ASi Vipex tootejuhi Rünno Pärteli sõnul on klaasplokkide nõudlus ja populaarsus Eestis viimastel aastatel kordades kasvanud.
  ?Klaasplokkide (ja üldse klaasitoodete) populaarsus tõuseb kogu maailmas, erandiks pole ka Eesti,? räägib Pärtel.
  Toote veidi kallimat hinnaklassi kommenteerib spetsialist järgmiselt: ?Odavama klaasploki saab osta ehitusmaterjalide kauplustest ligikaudu 45 krooni eest. Hinnad on loomulikult kõrgemad kui kipsist, villast või karkassist ehitatud vaheseintel, kuid see-eest on tulemus tavapärasest põnevalt erinev.?
  Klaasplokid on leidnud kasutamist nii eramajade kui ka korterelamute ehitamisel. Samuti on hakanud arhitektid ja sisekujundajad kasutama klaasplokke viimasel ajal hulgaliselt büroode, kaubanduskeskuste ja muude ühiskondlike hoonete sisekujunduses.
  ?Klaasplokkide suur ilmastikukindlus ja väike soojajuhtivus võimaldab neid kasutada ka välisseintes, näiteks kujunduselemendina fassaadide kujundamisel ja avatäidetena,? leiab Pärtel.
  ?Klaasplokid on väga dekoratiivsed sisekujundusliku elemendina ka väikeses koguses kasutamisel,? leiab Rünno Pärtel. ?Samuti võimaldab see, et klaasplokid vahendavad põnevalt valgust kasutada neid näiteks valgusseinana. Ka materjali heliisolatsiooni tähtsust ei tasu alahinnata. Tänapäeval on seda vaja paljudel aladel ja paljudes paikades.?
  Autor: Ahto Vahter
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.