4 jaanuar 2005

Börsikommentaar: põrgusse säästmine, kõik laenama!

Tänases Postimehes ilmunud intervjuus kutsub Hansapanga juht Indrek Neivelt kõiki laenama ja mitte mõtlema säästmisele.

?Laenamine sobib lipukirjaks nii tarbijale kui ka ettevõtlusele. Ilmselgelt jätkub praegune areng vähemalt kümme aastat,? lausub Baltimaade suurima panga juht ajalehele. ?Säästmise kasvu pole oodata, sest kõik on vaja üles ehitada ning iga asja napib,? lisas ta.

Neivelti väljaütlemine tähendab tõenäoliselt panga strateegia muutust ning Hansapank hakkab ellu viima agressiivset laenupoliitikat. Millest muidu on tingitud see meelemuutus?

Veel mõni aeg tagasi oli Hansapank üks nende hulgast, kes hoiatas liigse laenukoormuse eest ja soovis laenuturgu jahutada. Veel septembris väljendas ta oma muret laenukoormuse kiire kasvu pärast uudisteagentuurile Bloomberg. ?Aga mida me teha saame? Laenata vähem ja kaotada turuosa,? põhjendas ta agentuurile laenuralliga kaasaminekut.

Seega on juhtiva panga juhi sõnum selge: põrgusse säästmine, kõik laenama!

Hetkel kuum