17. juuni 2005 kell 15:06

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium osaleb Ülemiste liiklussõlme väljaehitamisel

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar arutas Tallinna juhtidega, kuidas saaks ministeerium osaleda Ülemiste liiklussõlme väljaehitamisel.

Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimisel oleks tegemist Tallinna suubuvate magistraalide (Peterburi maantee, Tartu maantee, Viljandi maantee, Paldiski maantee ja Tartu maantee) vaheliste ühenduste parandamisega, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium pressiteates.

Liiklussõlm ehitataks mitmetasandilisena ning see võimaldaks liikluse sujuva, peatusteta läbisõidu kesklinna-Narva-Tartu-Pärnu suundadel. Samuti rekonstrueeritaks selle ehituse käigus Peterburi maantee kuni Väo sõlmeni, mille ehitus algab juba 2007. aastal.

Selle, Eesti kõige suurema liikluskoormusega liiklussõlme kaudu toimub ühendus Tallinna lennujaamaga. Liiklussõlme vahetus läheduses oleks ka kõige parem koht linnadevahelisele bussijaamale.

Arvestades projekti väga suurt maksumust ja tema tähtsust kogu vabariigi liiklusele otsustas Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium põhjalikult kaaluda oma osalemise vajalikkust selles projektis. Otsustamaks riigi osalemise selles projektis, moodustatakse ministeeriumi, maanteeameti ja linna ühine töögrupp.

Projekti maksumus võib esialgsetel andmetel ulatuda üle 0,8 miljardi krooni. Projekti on kindlasti kavas kaasata Euroopa struktuurifondide vahendeid. Riigi osalemise korral jagatakse kaasfinantseerimine vastavalt kokkulepitavale suhtele riigi ja linna vahel.

Juhul kui Tallinnas otsustatakse rajada trammiliin Lasnamäele, on otstarbekas Ülemiste liiklussõlm ja trammiprojekt ühendada põhjusel, et Lasnamäe trammiliiklus hakkab toimima läbi selle liiklussõlme.

Hetkel kuum