Ülo Toomsalu • 22. juuni 2005 kell 5:30

EPL: E-Piim otsib Kurski juustule Vene turgu

Põltsamaal asuv E-Piima juustutehas hakkas ligi aasta tagasi valmistama Kurski nime kandvat juustu, millega kavatsetakse minna Venemaa turule.

E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas ütles, et seni kuni käivad turustamisläbirääkimised, on E-Piim saatnud Venemaale juustu kaootiliselt ja väikestes kogustes. Venemaa võimalikuks turuosaks pidas Murakas maksimaalselt 20 protsenti juustu kogutoodangust ehk 1000 tonni aastas, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui kogu Euroopas toodetakse 95 protsenti juustust suurte plokkidena, siis Muraka ütlust mööda tahavad nad oma aprillis käivitunud juustupakkimistehases rõhuda hoopis väikepakendis juustule ja pakkuda seda ka idanaabrile. ?Venemaa on tüüpiline juustuimportija, kes ise ei suuda end ära toita,? lausus ta.

Lähtudes võimalikust idaturust, sai uus toode nimeks Kursk ning on tavalisest Eesti mahedamaitselisest juustust veidi hapukam ja soolakam. Muraka arvates võiks uuele juustusordile pandud nimi tekitada ostjates nii nostalgiat kui ka ?okki. E-Piimas toodetud juustust, võist ja piimapulbrist läheb 90% ekspordiks Euroopasse, eelkõige Saksamaale ja Hollandisse.

Hetkel kuum