• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Auto kahe hiigelratta vahele

  Autonäituste tulevikku suunatud ideed on reeglina olnud rohkem sellised, mis ühe või teise autotootjate disainistuudio saavutusi eksponeerivad ja kui ökonomistid sellele nägemusele alla kirjutavad, siis ka lähituleviku tänavapildist ülevaate annavad. Selliseid kontseptsioonimudeleid oli tänavu Frankfurdi autonäitusel palju.
  Lisaks leidus seal aga ka selliseid lahendusi, mille peale tavakodanik ei tulekski. Kas sellised sõidukid ka kunagi seeriatootmisse jõuavad, näitab tulevik. Igatahes leidlikkuse üle autodisainerid küll kurta ei saa.
  Ka selline võib olla auto. Moovie kontseptsiooni puhul ei ole mõistagi tegemist vihjega ühelegi tulevasele Peugeot? seeriaautole, vaid järjekordse disainieriala tudengi kätetööga, mida Peugeot on igal suuremal näitusel esitlenud. Sedapuhku on munakujulise sõiduki autoriks Portugali disainitudeng Andre Costa.
  Citroe"n jätkab oma futuristlikku disainijoont järjekordse luksuskupeega. Tegemist on C5 baasil ehitatud tulevikuauto, mille loomise puhul on saadud inspiratsiooni lennukist. Citroe"n ise kutsub seda autot 2+2 kupeeks, sest kaks vastastikku avanevat külgust võimaldavad lahedalt ligipääsu ka tagumistele istmetele. Pole veel teada, kas see auto on ka inspiratsiooniallikaks uuele C5-le, mis peaks ilmavalgust nägema umbes paari aasta pärast.
  Fordi neljaukseline kupee, mis kannab endas ka neljaukselise sedaani geene. Viimane omakorda vihjab tõsiasjale, et Iosise kontseptist võib välja lugeda vihjeid järgmise põlvkonna Mondeole, mis peaks ilmavalgust nägema 2007. aastal. Seda kinnitas näitusel ka Fordi uus disainiboss Lewis Booth, kelle sõnul räägib Iosis disainikeelt, mis iseloomustab kõiki tuleviku Fordi mudeleid.
  Hyundai uue pereauto visiooni Euroopa esitlus. Kui visuaalselt autot vaadata, võiks Porticost kunagi saada Trajeti järeltulija, samas on tõmmatud temaga paralleele hoopis Santa Fe uue põlvkonnaga. Kokkuvõttes saab tõenäoliselt Portico olema samalaadne pereauto, nagu on Mercedese R-klass või Chrysler Pacific.
  Kia nägemus uuel mahtautost, mis baseerub praegusel Carensil, olles viimasest tervelt poole meetri jagu pikem. See võimaldab autosse mahutada seitse istekohta, kogu kontseptsioon lähtub praktilisusest ja mugavusest. Näituseauto kapoti all oli 2,7-liitrine V6 bensiinimootor, kuid sinna saab paigutada ka kaheliitrise turbodiisli.
  Sassou on Mazda nägemus uuest Mazda2 mudelist. Disainitud Saksamaal Oberurselis, mis annab märku eeskätt sellest, et tegemist saab olema suuremal või vähemal määral kogu Mazda uue põlvkonna disainikontseptsiooniga. Mõistagi juhul, kui eurooplased selle sama soojalt vastu võtavad, kui oli see Mazda6 ja ülejäänud autodega.
  Üks huvitavamaid kontseptsioone Frankfurdis, mis annab alust uskuda, et Mitsubishi võib õige pea teha peadpööritava tõusu. Nimelt on tegemist Mitsubishi uue disainikontseptsiooniga, mida hakkavad endas kandma kõik järgmise kolme aasta seeriaautod. Ka uue põlvkonna Lancer. Kui viimane läheb seeriatootmisse sama näoga, kui näitusel olnud kontseptsioon, saaks see olema arvestatav konkurent isegi uuele Honda Civicule.
  Näitusele üllatusena välja pandud Opeli kontseptsioon tulevastest mahtautodest. Tegemist pole millegi muu kui uue Frontera kontseptiga. Uue ja jõulise välimuse ning huvitavate tehniliste lahendustega üritab GM selles segmendis end taas maksma panna, auto hinda loodetakse konkurentsivõimelisemaks muuta selle kaudu, et teda hakatakse tootma Lõuna-Koreas.
  Tegemist on piltlikult öeldes Toyota vastusega Euroopas levinud Smartile, ainsa vahega, et Toyota Endo pole mitte kahe-, vaid kolmekohaline. Auto ongi mõeldud suurlinnas elavatele noortele inimestele, kes saavad sinna ka oma lapse ära mahutada. Auto uste avanemissüsteem on sarnane mullu kevadel Genfis esitletud Opel Trixxi kontseptsiooniga.
  Smart keerab linnatänavalt metsa. Nii võiks öelda selle Smarti uue kontseptsiooniauto kohta, mis laias laastus on olemuselt üsna sarnane praeguse kahekohalise miniautoga, kuid millele on lisatud üksjagu maasturi geene.
  Sõiduk, mida tahaks pigem robotiks kui autoks nimetada, aga tal on neli ratast ja ta sõidab. Kahtlemata on tegemist äärmiselt julge kontseptsiooniga, mis teatud piirkondades ? nagu näiteks Jaapani pealinnas Tokyos ? leiaks kindlasti kasutamist. Kas ka Euroopa konservatiivses maailmas, on iseküsimus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Võimude põimumise räpane pesu vajab puhtaks küürimist
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Swedbank tõstis Šiauliai Panga aktsia hinnasihti Tõusuruumi nähakse 34%
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Emöke Sogenbits: õige firmade kukkumine ootab meid veel ees
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
Õige firmade kukkumine on ilmselt veel ees, sest koroonapandeemia ajal on paljud ettevõtted end tühjaks pigistanud, ütles HANZA Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".