• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Ideeportaal kutsub noori üles uusi mõtteid otsima

  Kolm noormeest panid internetti ideedepanga, mille abil loodavad ärgitada noori ideid genereerima, mida sobivusel ka ettevõtluses käiku lasta.

  Interneti ideedepank Innopia on tegijate sõnul mõeldud keskkooliõpilastele ja ülikoolide esimeste kursuste tudengitele, et ärgitada neid loovalt mõtlema ja oma ideid teistega jagama. Teostatavad ideed lubavad noormehed aidata riskikapitalifirmade abil ka ellu viia, kirjutab Postimees.
  «Idee sai alguse Hongkongist, kus pool aastat õppisin,» sõnas projekti vaimne isa, Helsingi majandusülikooli rahvusvahelise majanduse magistrant Eero Elenurm. «Seal toimisid loovmõtlemise seminarid väga hästi ja mõtlesin, et miks mitte seda Eestis teha.»
  Projekti veab Elenurm koos kahe sõbra, hiljuti Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lõpetanud Kaspar Kooviga, kes on Innopia projektijuht, ja Tartu Ülikooli farmaatsiatudengi Eero-Jaak Vaitmaaga.
  Sel nädalal on noormeestel plaanis korraldada seminar Tallinnas, Tartus ja Pärnus, kus esmalt tutvustatakse õppuritele mitmeid loovmõtlemise tehnikaid, näiteks ajurünnak suvaliste sõnade abil.
  Seminaril tekkivad ideed pannakse aadressil www.innopia.org. Sealt võib mõttevälgatusi kogu maailmast vaadata ja neid täiendada. «Kahest suhteliselt rumalast ideest võib vabalt juba ühe väga targa saada,» selgitas Elenurm.
  Teostamist väärivaid mõtteid plaanivad noormehed algajatel tegijatel aidata ka ellu viia. «Meil on olnud juba läbirääkimisi paari riskikapitalifirmaga, kes on huvitatud,» sõnas Elenurm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.