• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kergplokkide vahel tasavägine rebimine

  Eestis on suurt populaarsust kogunud kaks kergploki tüüpi ? kergkruusplokk (nt Fibo) ja poorbetoonplokk (nt Aeroc). Viimast nimetatakse veel mullbetoon- ja gaasbetoonplokiks. Lisaks heale hinna ja kvaliteedi suhtele on plokid kerged ja samas piisavalt tugevad ehitamaks mitmekordset maja. Tugevuselt on kergkruus- ja poorbetoonplokid peaaegu ühesugused, kergkruusplokid veidi tihedam ja pisut tugevam. Samas tuleb kergkruusploki puhul arvestada rohkem soojustust ja viimistlusmaterjali.
  ?Fibo peale on rahvas millegipärast rohkem aldis,? ütleb TTÜ sertifitseerimisasutuse direktor Toomas Laur, kelle sõnul on maitse asi kumba eelistada. Üks oluline erinevus neil kahel ehitusplokil siiski on: kergkruusplokke võib laduda nii maa alla kui ka maa peale, poorbetoonplokk maa sisse ei sobi. ?Poorbetoon imab üsna palju niiskust sisse ja see niiskus hakkab mööda seina üles tõusma ega ole hoonele hea,? lausub Laur. Mitme tootja vahel valides on mõistlik võrrelda hinda ja olulisi omadusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.