Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroraadio jõulumuusikapäeva kontsert Nigulistes

  Tänavu pakub Klassikaraadio rahvusvahelisele kuulajaskonnale Eesti Filharmoonia Kammerkoori jõulukontserdi Arvo Pärdi, Cyrillus Kreegi ja vene ning ukraina jõulumuusikast, mida dirigeerib Paul Hillier.
  Kontsert toimub Niguliste muuseum-kontserdisaalis pühapäeval 18. detsembril kell 13 ja selle ülekannet saab kuulata Klassikaraadiost. Lisaks vahendab Klassikaraadio enamiku Euroraadio Jõulumuusika päevast otseülekandes.
  Cyrillus Kreegi Taaveti psalme on publik kõikjal võlutuna kuulanud. Tänavu 70. sünnipäeva tähistanud Arvo Pärdi loomingust on kavas Zwei Slawische Psalmen, Nunc dimittis, Magnificat ja Bogoroditse Dyevo ehk Neitsi Jumalaema, mis on komponeeritud 1990. aastal ja pühendatud Stephen Cleoburyle ning Cambridge?i King?s Kolled?i koorile. Kuigi teos pole jõuluteemaline, esitati see lühike, rõõmus ning helikeelelt venepärane laul esmakordselt King?s Kolled?i jõulujumalateenistusel.
  Arvo Pärdi interpreedina maailmas kuulsaks saanud Eesti Filharmoonia Kammerkoor on viimastel aastatel köitnud tähelepanu ka vene õigeusumuusikaga. Muide, täna kell 18 algaval kontserdil Haapsalu toomkirikus esitatav kava õigeusu jõulumuusikast jõuab järgmise aasta jõuludeks plaadifirma Harmonia Mundi vahendusel väga suure kuulajaskonnani. Euroraadio jõulukontserdil esitatakse vene muusikast Georgy Izvekovi jõulukoraal ?Hristos ra?daetsa? ja kaks ukraina jõulukoraali.
  Jõulumuusika päev on Euroraadio populaarsemaid projekte. Juba kahe­teist­kümnendat aastat veedab üle kümne miljoni kuulaja üle kogu maailma viimase advendi pühapäeva raadiot kuulates. 14-tunnise programmi kontserdid toimuvad maailma erinevais paigus ning edastatakse EBU liikmesmaadesse satelliitkanali vahendusel. Projekti koordineerib Inglismaa BBC produtsent Graham Dixon.
  Autor: Kersti Inno
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.