Helenius: partnerid muutusid Väätsa Agrot müües ahneteks

11. jaanuar 2006, 15:52

Investeerimispankur Joakim Helenius müüs ära oma vähemusosaluse Väätsa Agros, kuna suurema osaluse ostuks kokkulepitud summa ei olnud müüjale vastuvõetav.

Helenius paneb vastaspoole ahnuse liigse julguse ja vastaspoole usaldamatuse nimele.

Tänane Ärileht kirjutab, kuidas Helenius müüs Lillepeadele oma vähemusosaluse Väätsa Agros.

'Meie huvi oli algusest peale saada suurimaks investoriks Väätsa Agros. Meil olid ostukokkulepped ka teiste suuremate osanikega. Nemad muutusid aga ahneks ning soovisid saada liiga kõrget hinda,' ütles Helenius ning lisas, et meie Trigoni pakkumine oli väga helde ning parem kui Väätsa Agro eest täna saada võiks.

'Müük oli põhjustatud teadmisest, et suurosalust Väätsas meie ei saa ning väikeosanikuna pole jätkata mõtet,' ütles Helenius.

'Ma ei usu et keegi teine Väätsa eest isegi meie pakutud hinda pakuks. Kogu põllumajandussektor on olnud alates ELiga liitumisest tõusu. Nüüd hakkab aga reaalsus ennast näitama, mis tähendab, et näiteks piima hind langeb ning farmide väärtus pole enam see, mis varem,' lisas Helenius.

Investeerimist farmidesse Helenius aga ei jäta, kuid loodab, et tulevased partnerid on rohkem kursis investeerimis- ja rahamaailma põhimõtetega ning leiavad omale professionaalid abiks, et selgitada, mis on investori kaasamise plussideks.

'Eestis on tegemist põllumajanduses siiani pereäridega, millel ka suur sentimentaalne väärtus. Tuleks aga asu saada et investorid hindavad farmi potentsiaali ning ei alusta lammutamist,' ütles Helenius lõpetuseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing