• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Marcus Miller inimlikus lihtsuses

  Muusikasfääris Michael Jordaniks tituleeritud elektribassistist Marcus Millerist on 30 lava-aasta järel valminud sisukas portree-DVD. Film annab veenvalt edasi Milleri kontsertidele omast äikselist funk'ienergiat ning portreteerib multiinstrumentalisti tema inimlikus lihtsuses.
  Kontsert on salvestatud 2002. aastal Californias Knitting Factory klubis. Kava kuulub Milleri greatest hits-klassikasse - menulood, mida ta esitab oma praegustelgi kontserttuuridel. Miles Davise "So What" ja John Coltrane'i "Lonnie's Lament" kõrvu "Amazing Grace'i" maitseka tõlgendusega ja Jaco Pastoriuse "Teen Town'iga". Enamus on siiski Milleri enda looming. lisapaladega kokku 15 lugu, viimaste seas legendaarne "Tutu". Tänu džässilikule keerukusele, meisterlikule pillikäsitsusele ja meeldejäävatele meloodiatele ei tüdi neist pärast ühekordset kuulamist. Milleril on olnud õnne mängida muutumatu koosseisuga juba 1980ndate lõpust. Jälgides tema käbekrõbedaid ja fantaasiale valla olevaid soolosid, võib vaid imetleda, kui soojalt sametise kõlaga ja tundlik on basskitarr soolopillina ning kui taktitundeline on Miller bändiliidrina, luues kaaslastele hulga võimalusi särada. Kõik on välja timmitud, kuid see ei pärsi. Enamuse ajast stuudioseinte vahel veetev bassist tunnistab, et just kontsertidel saab ta end välja elada.
  Milleri käes jutustab bass lugusid. Muusika kulgeb džässi, r'n'b, funk'i ja popi piirimail. Ta kruvib tasaselt ja närivalt pingeid mitte üksnes sama pala piires, vaid loost loosse. Bassihelid võivad muutuda kohati pealetükkivaltki teravaks. Neid tõttavad tasandama või ehk hoopis üle trumpama trompet ja saksofon. Meloodia keerdkäigud kulgevad hüpnoosi võtmes. Rahustavat sensuaalsust lisavad vokalistid Lalah Hathaway ja Raphael Saadiq, kes mitmes palas kaasa teevad.
  "Master Of Trade" nimelisel plaadil on paari tunni jagu muusikat ning pea samas mahus sõnalist osa, lisaks fotogalerii ja info Milleri saavutuste kohta. Viimane tõestab kujundlikult teistki tema kohta käibivat võrdlust - džässi ja souli hall kardinal. Ta on produtsendi, helilooja ja arranžeerijana toonud Grammysid paljudele tippartistidele, leppides ise vaid ühega. Bassivirtuoos tunnistab, et tema tegemised on sedavõrd eklektilised, et osa inimesi tunneb teda kui Miles Davise viimase perioodi kujundajat ja kultustrompetisti viimase Grammy-plaadi "Tutu" autorit, teised koostöö järgi Luther Vandrossi, Aretha Franklini või Roberta Flackiga. Keegi teab filmimuusikat, paljud aga tema isikupärast bassisound'i.
  Intervjuudes portreteerivad Marcus Millerit tema lähedased nii perekonnast kui lavapartnerite seast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Eesti sadamate kaubamaht kasvas üheksa kuuga jõuliselt
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.