Spaade taastusraviteenuse eest maksab inimene ise

Arvi Vask 20. veebruar 2006, 00:00

Haigekassa ostab tervishoiuteenuseid vastavat tegevusluba omavatelt juriidilistelt isikutelt ja teeb seda pikaajaliste lepingute alusel. Tulenevalt ravikindlustusseadusest on meie eelistatud partneriteks haiglavõrgu arengukava haiglad.

Väljastpoolt haiglavõrku ostetakse teenuseid üksnes kindla valiku alusel ja üldjuhul siis, kui arengukava haiglates teatud liiki teenuseid ei osutata või ei osutata neid vajalikus mahus.

Kuna haigekassa rahalised võimalused on väga piiratud ja taastusravi tegelik vajadus on kindlasti kordades suurem, kui meie täna osta suudame, siis oleme seadnud konkreetsed prioriteedid, mida me teenustest igal juhul ostame.

Need prioriteedid on sätestatud teenuse ostu reguleerivates määrustes. Lühidalt öeldes on nendeks aktiivravi või trauma järgne aktiivne taastusravi kuni kuue kuu jooksul, arvestades haigestumisest, näiteks infarkti, insuldi ja muude raskete haiguste järgne taastusravi.

Need on ka taastusravi liigid, mida üldjuhul tervisekeskustes ei pakuta.

Arvan, et tervisekeskustes-spaades pakutavaid ennetava taastusravi teenuseid võiksid inimesed ikkagi täiendavalt ise osta ning miks mitte ka nende tööandjad, kas siis töötervishoiuarsti või kellegi teise soovitusel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing