• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Spaade taastusraviteenuse eest maksab inimene ise

  Haigekassa ostab tervishoiuteenuseid vastavat tegevusluba omavatelt juriidilistelt isikutelt ja teeb seda pikaajaliste lepingute alusel. Tulenevalt ravikindlustusseadusest on meie eelistatud partneriteks haiglavõrgu arengukava haiglad.
  Väljastpoolt haiglavõrku ostetakse teenuseid üksnes kindla valiku alusel ja üldjuhul siis, kui arengukava haiglates teatud liiki teenuseid ei osutata või ei osutata neid vajalikus mahus.
  Kuna haigekassa rahalised võimalused on väga piiratud ja taastusravi tegelik vajadus on kindlasti kordades suurem, kui meie täna osta suudame, siis oleme seadnud konkreetsed prioriteedid, mida me teenustest igal juhul ostame.
  Need prioriteedid on sätestatud teenuse ostu reguleerivates määrustes. Lühidalt öeldes on nendeks aktiivravi või trauma järgne aktiivne taastusravi kuni kuue kuu jooksul, arvestades haigestumisest, näiteks infarkti, insuldi ja muude raskete haiguste järgne taastusravi.
  Need on ka taastusravi liigid, mida üldjuhul tervisekeskustes ei pakuta.
  Arvan, et tervisekeskustes-spaades pakutavaid ennetava taastusravi teenuseid võiksid inimesed ikkagi täiendavalt ise osta ning miks mitte ka nende tööandjad, kas siis töötervishoiuarsti või kellegi teise soovitusel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ühes asjas on meil parim valitsusjuht, juhtumisi ülitähtsas asjas
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti börsidel jätkus nädal langusega
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Raadiohommikus ükssarvik, riskiraha ja kuidas leida töötajaid, kui neid ei ole
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.