• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turvaaukude otsimine saab mustaks äriks

  Viirusetõrjetarkvara tootja Symantec avaldas arvuti turvaprobleemide poolaastaraporti nimega Internet Security Threat, mis annab hästi aimu sellest, mis ohud küberruumis hetkel on.
  Raportis märgitakse ära, et võrgukuritegevus on online-äri suurim oht tänapäeval. Tulevikus muutub tarkvaravigade ja -turvaaukude otsimine mustaks äriks, niisugune info hakkab leidma järjest rohkem ostjaid, kes kasutavad seda petuskeemides. Tänapäeval on veel palju juhtumeid, kus kommertstarkvarast otsitakse ja leitakse koodivigu prestiiži nimel ning avaldatakse töö tulemused tasuta.
  Pärast sellise koodivea publitseerimist läheb Symanteci statistika põhjal umbes nädal, et ilmuksid vastavat viga kasutavad rakenduslikud nn exploit-programmid. Tõsisemate rünnakuteni jõutakse tavaliselt aga umbes kuu aega hiljem. Ometi kipub tarkvara tootjail minema veelgi kauem programmide jaoks paranduste väljastamisega.
  Ka phishing-kalastus jätkas pidevat kasvu. Selliseid petuüritusi, mille eesmärk on meelitada heausksetelt kasutajatelt välja salajasi andmeid (näiteks pangakoode), registreeritakse nüüd iga päev 8 miljoni ringis.
  Kasvutendentsi näitab ka n-ö moodulipõhine pahavara, mis algul sokutab arvutisse vaid väikese, piiratud funktsioonidega koodijupi, mis hiljem laeb avaliku võrgu kaudu alla lisamooduleid vastavalt vajadusele.
  Võrgukuritegevuse kasvust annab märku ühelt poolt see, et peamised levinuimad pahavaratooted on nüüd umbes 80% ulatuses mõeldud kriminaalseteks eesmärkideks. Teiselt poolt näitab sama tendentsi rünnakute "käekiri": vandaalitsemiste asemele on tulnud infovargused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toidutööstuse juht: uus reaalsus on oluliselt kallim
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Eesti puitmajatootjatele terendab Ukrainas suur tööots
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.