Taksoveoeeskirju rikub pea iga teine vedaja

15. august 2006, 09:43

Tallinna transpordiamet tuvastas koostöös politseiga läbi viidud
kontrollreididega, et taksoveoeeskirja rikub pea iga teine teenuse pakkuja.

Eelmise nädala kolme õhtu jooksul läbi viidud reidide käigus avastati kokku 153 sõiduki ja juhi kontrollimisel 66 rikkumist, teatas Tallinna pressiteenistus. Markantseimaks osutus reede öö vastu laupäeva, mil kontrolliti 59 sõidukit ja tuvastati 49 rikkumist.

Reidide käigus tuvastati üks alkoholijoobes juht, kaks avariilist autot, üks piraattakso ning üle paarkümne puuduliku keeleoskusega juhi. Paljudel vedajatel ei olnud mõnd vajalikest dokumentidest ette näidata - puudus kas tööleping, teenindajakaart, sõidukikaart vms - või esitati vale või aegunud dokument. Paljudel taksodel esines puudusi tšeki väljatrükkimisel või hinnakirjade esitlemisel, mõnel taksol puudus logo, plafoon või hinnakiri.

'Sagedased ja jõuluised kontrollreidid nii öösel kui ka päeval jätkuvad,' kinnitas abilinnapea Jaanus Mutli. 'Kõik rikkujad saavad täie karmusega karistada. Raskemate rikkumiste puhul on trahvisumma 9000-12000 krooni.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing