Lauri Matsulevitš • 24. august 2006 kell 9:15

Läti Merelaevanduse tulemused aitasid aktsia tõusule

Läti merelaevanduse (LASCO) poolaasta kasum kerkis 22%, mille peale aktsia reageeris 3 protsendise tõusuga.

LASCO kasum tõusis 8,7 miljoni latini (195 miljoni kroonini). Käive kasvas 61,5 miljoni latini. Kõik firma üksused töötasid kasumiga, kuigi langev tankerite rendihind ei lasknud selles segmendis teenida kasumit nii palju kui eelmisel aastal. Traditsiooniliselt annavad tankerveod enamuse grupi kasumist. Esimeses poolaastas andsid tankerid 58% LASCO ärikasumist. Samuti osutus ebasoodsaks olukord külmutuslaevade turul.

Esimese poolaasta tulemusi mõjutas veel postiviiselt kahe vana tankeri vanarauaks müük, teatas ettevõte. 'Jätkates laevastiku uuendamisega saab LASCO majanduslikult efektiivsema laevastiku ning tugevdab oma turuosa,' seisab kommentaaris. Sel aastal on LASCOl plaanis vette lasta veel 2 alust.

Aasta algusest on LASCO aktsia kukkunud 22%.

Hetkel kuum